Özel Söke İlkokulu ve Özel Söke Ortaokulu olmak üzere ENFA Okulları olarak Söke’de hizmet verecek eğitim kurumunun açılış töreni gerçekleştirildi.
Açılış törenine Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, okulun kurucu yönetim kurulu, davetliler, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.
Törende saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını Okulun kurucusu Fatih Beyazoğlu yaptı. Dünyada bilimin güç haline geldiği günümüzde eğitimcilere büyük işler düştüğünü ifade eden Fatih Beyazoğlu; “Eğitimciler olarak mesleğimiz zor, sorumluluk gerektiren ancak güzel bir meslek. Bir araya gelen güçlü eğitimci kadromuzla Sökemize böylesine bir okul kazandırdığımız için onurlu ve mutluyuz” dedi.
6-7 yıl öncesinde Söke’de özel okulların yetersizliğinden bahsedilirken, bugün gelinen duruda Söke’nin eğitim kenti olmasında özel okulların önemli bir yeri olacağını belirten Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, ENFA Okullarının Söke’ye hayırlı olmasını diledi. Söke’de sayıları artan ve adından söz ettiren özel eğitim kurumlarının Cumhuriyet ilke ve devrimlerinin ışığında, Atatürkçü düşünceye sahip öğrenciler yetiştireceklerinden şüpheleri olmadığı belirten Başkan Toyran; “her meslek grubu ve sektörde Sökemize her yeni yapılan açılışı çok önemsiyoruz” dedi.
Törende Okul Aile Birliği başkanı Fatma Yiğit de bir konuşma yaparken, konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Katılımcıların okul hizmet binasını gezmelerinin ardından ikrama geçildi.
Söke’de faaliyet gösteren ENFA Okullarının kurucu yönetim kurulunda Fatih Beyazoğlu, İsmail Tütüncü ve Mahmut Güz bulunuyor.