Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık Yeşil Mahalle, Atatürk Bulvarı üzerinde faaliyet gösterecek olan Sümerbank’ı Yaşatma Derneği’nin açılış törenine katıldı.
Nazilli’de bir grup Sümerbank sevdalısının bir araya gelerek Yeşil Mahalle Atatürk Bulvarı Şehitler Parkı karşısında kurdukları derneğin açılışına AK Parti eski milletvekili Ali Gültekin Kılıç, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, CHP İlçe Başkanı Ali Deveci, MHP İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, Vatan Partisi temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Ulusal bir sembol olan Sümerbank’ı gelecek nesillere unutturmamak, gelecek nesillere taşımak ve yaşatmak maksadıyla kurulan Sümerbank’ı Yaşatma Derneği’ni gönüllük esasıyla kurduklarını belirten Sümerbank’ı Yaşatma Derneği Başkanı Volkan Uluç, sadece Nazilli Sümerbank için değil, Türkiye’de ki bütün Sümerbanklar için bir araya geldiklerini belirtti. Volkan Uluç, “Bu derneği kurmaktaki amacımız Türkiye’deki bütün Sümerbanklıları, kültürünün unutulmaması ve yaşatılmaması için çalışcağız. Sadece Nazilli Sümerbank değil, Sümerbank kültürünün yaşatacağız. Yaşayan bir müze kuracağız. Sanal müzeyle başladık, yeni Enverlerini toplamaya başladık. Yani Sümerbank için yapılabilecek her şeyi yapacağız. Kurslar açtık, açmaya devam edeceğiz. Halk eğitim merkeziyle ortak keçe kursu açacağız. Modern ve Türk dans kurlarımız olacak. Dolu dolu bir dernek olacağız. Sümerbank Kültürünü unutturmayacağız. Örneğin Sümerbank modelleri artık çizilmiyor. Bunlar için kurs açacağız. Sümerbank’ta çalışmış insanlarımızın hatıralarından kısa film yapmak istiyoruz. Hatıra günleri düzenleyeceğiz. Gençlere bunları anlatıp bu kültürün devamını sağlamak istiyoruz. O yüzden genç bir derneğiz” dedi.
Kurucuları arasında Gazeteci Yazar Volkan Uluç ve Geleneksel Türk Sanatları öğretmeni Kamile Köseoğlu, Avukat Şehriban Şahin, tekstil mühendisi Selma İkiz, Şevket Taşkıran, öğretmen Ali Uysal ve meslek yüksek okulu öğrencisi Gencer Ayaz’ın yer aldığı Derneğin açılış kurdelesini AK Parti eski milletvekili Ali Gültekin Kılıç, CHP İlçe Başkanı Ali Deveci, MHP İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan ve Sümerbank’ı Yaşatma Derneği Başkanı Volkan Uluç ile birlikte kesen, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Bugün sadece Sümerbank ile ilgili hatıralarımızı yad edebiliriz. Nazilli’de doğmuş, büyümüş yâda o dönemde Nazilli’de yaşamış herkes, Nazilli Sümerbank’ın ekmeğini mutlaka yemiştir. Her hanede mutlaka bu fabrikada çalışan birileri olmuştur. Şehrimizin gelişmesi, büyümesi ve bölgede parlayan bir yıldız olması, beyhude değildir. Nazilli ve Türkiye için çok önem arz etmiş Sümerbank kültürünün yaşatılması için bu derneği kuran çok değerli arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Verdikleri emeği takdir etmemek mümkün değil. Her birini ayrı ayrı kutluyorum” diye konuştu..