Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun (TGF) 52. Başkanlar Kurulu toplantısı için Aydın’da bulunan gazeteciler Didim Belediyesini ziyaret etti.
Türkiye’nin dört bir yanından ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen gazeteciler Aydın ziyaretleri kapsamında Didim Belediyesini ziyaret etti. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener ve diğer bütün illerin cemiyet başkanlarının yer aldığı programda Başkan Atabay ve CHP’li bazı belediye meclis üyeleri konuklarını makamda karşıladı.
Ziyarette ilk konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, Didim’de olmaktan mutlu olduklarını belirterek “Didim’e eskiden 1-2 ay gelirdik ama şimdi maddi durumlar nedeniyle insanlar bir hafta gelebiliyor. Biz Federasyon olarak Türkiye’de 73, Kıbrıs’ta 3 ve Azerbaycan’da 4 olmak üzere 80 meslek kuruluşundan oluşmuş 25 bin civarında üyesi olan ülkenin en büyük meslek kuruluşlarından birisiyiz. Basın ve ifade özgürlüğü sorunlarımız var. Hem mesleki hem de ülkenin sorunlarını ilgileniyoruz. Burada olmaktan mutluyuz.”dedi.
“ÜLKEMİZE TANITACAĞIZ”
Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener ise Didim Belediyesine destekleri için teşekkür ederken “Burada olmaktan mutluyuz. Didim gerçekten Altınkum’u ve antik kentleriyle dünyanın tanınması gereken bir şehir iken, Ülkemize de bunu tanıtalım istedik. Bu kapsamda kapılarınız bize açtı; basından da Didim’i takip ediyoruz. Belediye başkanımıza çalışmalarında başarılar diliyorum.”diye konuştu.
“YAPICI BİR ZİYARET”
Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise ilçenin tanıtılması noktasında bu programın önemli olduğunu kaydederek “İlçemiz gerçekten en önemli turizm beldelerinden birisi; eksik kalmış yada ileriye çıkmış yönleri de var. Ben ve ekibimdeki tüm arkadaşlarım canla başla ülkemize ve partimize layık olmaya çalışıyoruz. Tabii sorunlarımız var; hepsini çözüp aşmak görevimiz; Sizin sorunlarınız da var; hem özlük hem de fikir beyanında sorunlar var bu ülke sorunu…Gazeteci düşündüğünü ve gördüğünü özgürce ifade edemiyorsa bu ülke sorunudur. Bu kapsamda Aydınımızın ve ilçemizin tanıtılması noktasında bu programın ilçemizde yapılması onur ve şanstır. Yapıcı olacağına inandığımız ziyaret için teşekkür ediyorum.”diye konuştu.
Ziyaretin ardından ilçeye gelen Gazeteciler, Didim Belediyesinin ev sahipliğinde Venosa Otel’de yemekte ağırlandı.