TÜBİTAK’ın 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı için Nazilli’de bulunan 13 okulun öğrencilerinin icat ettiği en iyi eserler sergilendi. Fuarın en gözde eseri olan üstü açık araca ise ilk Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur bindi.
Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların yıl boyunca üzerinde çalıştıkları TUBİTAK eserlerinden oluşan karma proje sergisi tören ile açıldı. 37 öğretmen 89 orta ve lise öğrencisinin görev aldığı 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın en iyi projelerinin sergilendiği ve ilginin oldukça yoğun olduğu belediye meydanında düzenlenen açılış törenine; Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Garnizon Komutanı Binbaşı Ekrem Turan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Koçyiğit, Şube Müdürü Latif Akgün, Şube Müdürleri, diğer okul müdürleri, öğretmenleri ve öğrenci velileri katıldı. TÜBİTAK’ın desteğinde ‘4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’ açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Latif Akgün Bilim Fuarı ve projelerle ilgili bilgi açıklamalarının ardından tüm okulların stantlarını gezen protokol üyeleri öğrencilerin kendi projelerinin tanıtımını yine kendilerinden dinledi. Nazilli Anadolu Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından yapılan üstü açık yerli araç ise serginin gözdesi oldu. Aracın nasıl yapıldığını dinleyen Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, daha sonra otomobile binerek, deneme sürüşü yaptı.
TÜBİTAK Bilim fuarı yapan 13 okulun en iyi 44 projesini hayranlıkla inceleyen protokol üyeleri Proje sahibi öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.