2012-2013 sezonunda Sakarya’da oynanan U-19 Gençler Final müsabakasında Adanaspor’u 4-2 yenerek Türkiye Şampiyonu olan Yıldızgücü kadrosunun önemli oyuncuları arasında yer alan futbolcu Kamil Tosun ve Mehmet Alp Aybey şu sıralar bir kafede garsonluk yaparak geçimlerini sağlıyor.
Şampiyonanın bitiminin ardından Türkiye Şampiyonu apoletiyle profesyonel olmayı beklediklerini belirten 21 yaşındaki genç yetenekler, verilen sözlerinde yerine getirilmemesi ile takımdaki çoğu kişinin futbolu bile bıraktıklarını açıkladılar. Türkiye Şampiyonu olan Yıldızgücü kadrosunun önemli oyuncuları arasında yer alan Aybey ve Tosun o günkü başarıyı sağlayan kadronun çoğunun takımsız ya da amatörde mücadele eden takımların oyuncusu olmasının Türk futbolunu özetlediğini ifade ettiler.
Türkiye Şampiyonu olmalarının ardından kendilerine gerekli değerin verilmediğini kaydeden genç futbolcular, " O gün final maçında Adanaspor’u 4-2 yenmiştik. Şuan ise o yendiğimiz Adana takımındaki arkadaşlarımızın çoğu profesyonel oldu. Hatta birkaçı Süperlig’de mücadele edecek. Bizden ise 6 kişi göstermelik olarak Nazilli Belediyespor’da profesyonel yapıldı. Şuan ise 3. ligde oynayan birkaç arkadaşımız hariç Türkiye Şampiyonu kadronun çoğunluğu deyim yerindeyse heba oldu. Şuan amatör takımlarda futbol yaşantımızı devam ettiriyoruz. Sezonun bitmesinin ardından ise boş kalmamak para kazanmak için çalışmayı tercih ettik. Sağ olsun işletmecimiz Osman Erol ağabeyimiz bize destek verdi. Biz hala hayallerimizi diri tutmaya çalışıyoruz. Türkiye Şampiyonu olan bir takımın oyuncularının bu durumda olması hepimizi üzüyor. Maalesef gereken değeri göremedik. Finalde yendiğimiz rakip takım Adanaspor’da arkadaşlarımız değer gördü, profesyonel oldu. Bizle ise ilgisiz kaldık" diye konuştular.