Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz’ün geçtiğimiz gün gerçekleşen Nazilli ziyaretinde Aydın Ticaret Odası’nın ismiyle ilgili sarf ettiği sözlerle ilgili açıklama yaptı.
Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz’ün önerisinin mümkün olmadığını ifade eden Ülken " İl merkez sınırları içerisinde bulunan Odalar o ilin adıyla anılmaktadır.Örneğin İzmir Ticaret Odası’dır Konak Ticaret Odası değil, Ankara Ticaret Odası’dır Çankaya Ticaret Odası değil, İstanbul Ticaret Odası’dır Eminönü Ticaret Odası değil, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’ dır Nilüfer Ticaret ve Sanayi Odası değil. Ve tüm Odaların bulunduğu illerde Nazilli, Didim, Kuşadası ve Söke’de olduğu gibi ilçe Ticaret Odaları vardır. İzmir Ticaret Odası vardır aynı zamanda Menemen, Aliağa, Tire, Ödemiş, Torbalı, Selçuk Ticaret Odaları da vardır. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası vardır aynı zamanda İnegöl, Orhangazi, Karacabey, Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odaları da vardır. Bu durum Türkiye’nin her yerinde böyledir." dedi.
“SAYIN ÖZ’ÜN ÖNERİSİ KIZDIRMADI, AKSİNE GÜLÜMSETTİ”
Bu habere Aydın Ticaret Odası çok kızacak söylemlerine yanıt veren Ülken " Sayın Öz’ün önerisi kızdırmak yerine aksine bizleri gülümsetti. Sayın Vekilimiz Odacılıktan gelmediği için bu detayları bilmemesi çok doğal. Ülkemizde yüzlerce kurum kuruluş ve bir o kadar da bunların iç işleyişi vardır. Milletvekilimizin bunu bilmemesi gayet doğaldır. Aydınımızın yeni Büyükşehir statüsüne kavuşmasından kaynaklı algı yanılsamasını düzeltme ihtiyacı duydum. Kızmak değil, aksine gülümsedik" şeklinde konuştu.
“ÇILDIR HAVAALANININ YOLCU TAŞIMACILIĞINA AÇILMASINI BEKLİYORUZ”
Genel seçimler öncesi iktidar partisinin Aydın’a müjdelediği Çıldır Havaalanının yolcu taşımacılığına açılmasını beklediklerini yineleyen Ülken: " Odamızca hazırlanan raporla Çıldır havaalanı konusunu tüm yönleriyle açıklığa kavuşturup, kamuoyuyla paylaştık. Sayın Başbakanımızın imzasıyla Aydınımıza müjdelenen Çıldır Havaalanının yolcu taşımacılığına açılmasını bekliyoruz." dedi.