Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uluslararası Öğrenciler, Dünya Gençleri Kültür Festivali’nde kültürlerini tanıttı. Tralleis Meydanında gerçekleşen festivalde coşku gün boyu devam etti.
Festivalde, 21 ülkeye ait stant açılırken, 54 değişik ülkeden yabancı öğrenciler festivale katıldı. Önemli turizm olanaklarını, ülkelerindeki önemli kişileri, yöresel kıyafetlerini ve folklorik öğelerini sergileyen öğrenciler, yöresel lezzetlerini de arkadaşlarına tanıttı.
Etkinliğe ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer, Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan ve öğrenciler katıldı. Aydın Valiliği tarafından organize edilen ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün yürütücülüğünde gerçekleşen etkinlikte, Rektör Bircan, çeşitli ülkelerden gelerek Üniversitemizde öğretim gören uluslararası öğrencilerin etkinlikte kendi kültürlerini tanıtarak önemli bir kaynaşmayı sağladığını ifade etti. Bircan stantları tek tek gezerek öğrencilerden ülkeleri ve kültürleriyle ilgili bilgi alıp yaşadıkları sorunları dinledi.
Etkinliğin son derece etkili ve renkli geçtiğini vurgulayan Prof. Dr. Bircan; “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı programı dahilinde Üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleşen ‘gençlik Haftası 2016’ programı ‘Dünya Gençleri Kültür Festivali’ etkinliği oldukça renkli geçti. Bu kapsamda öğrencilerimiz geldikleri ülkeleri arkadaşlarına tanıttı. Önemli turizm olanaklarını, ülkelerindeki önemli kişileri, yöresel kıyafetlerini ve folklorik öğelerini sergilediler. Bunun yanında yöresel lezzetlerini de burada arkadaşlarına tanıttılar. Önemli bir etkinlikti, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yabancı bir ülkede yaşamanın sıkıntılarını yaşadım, onları anlayabiliyorum ve bir ağabeyleri olarak sıkıntılarının giderilmesi hususunda elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.