Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) katık atık bedellerini vatandaştan toplamaya başladı.
Kabarık faturayı gören vatandaşlar nasıl ödeyeceklerini düşünürken konu ile ilgili olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne daha önce uyarılarda bulunan Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, “Bu bedellerin toplanmadığı takdirde ileride toplu olarak toplanıp halkın üzerine büyük külfet getireceğini söylememize rağmen Özlem Hanım popülist bir yaklaşımla ’Bu paraları toplamayacağım’ demişti. Maalesef bu kadar ay toplanmayan paralar toplu olarak halka fatura edilmiş oldu" dedi.
Konu ile ilgili olarak Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ile zaman zaman karşı karşıya geldiklerini anımsatan Ümmet Akın, “Maalesef dediğimiz çıktı. 6 Ağustos 2015 tarihinde üst yazı göndererek Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni katı atık bedelleri ile ilgili hukuki sorumluluğu olduğu ve bu bedelleri toplamadığı takdirde kamuyu zarara uğratmaktan hakkında işlem yapılacağı yönünde uyarmıştık. Bu bedellerin toplanmadığı takdirde ileride toplu olarak toplanıp halkın üzerine büyük külfet getireceğini söylememize rağmen Özlem Hanım popülist bir yaklaşımla bu “paraları toplamayacağım” demişti. Maalesef bu kadar ay toplanmayan paralar toplu olarak halka fatura edilmiş durumda. Şimdi 100 lira üzerinde rakamlar halktan toplu olarak isteniyor” şeklinde konuştu.
“ASKİ OLAYDAN SIYRILMIŞ OLUYOR”
Akın,“Bakıldığı zaman sadece konutlarda zamanında bizim söylemiş olduğumuzu yapmış olsaydı su faturasının yanında katık atık bedeli çok küçük bir ek meblağ ile çözülmüş olacaktı. Ama bu durumda su fiyatlarına yapılan zamla beraber katı atık bedeli vatandaşın tepkisini çekecekti. Bu tepkiyle karşılaşmamak için Özlem Hanım katı atık bedelinin üzerine çizgi çekti. Ama su fiyatlarını artırmaktan çekinmedi çünkü o para Büyükşehir’e gidiyordu. Şimdi görüyorsunuz fatura ilçe belediyelerinin adları kullanılarak kesiliyor. İşin aslı şöyle ki, eline Germencik Belediyesi’nin kesmiş olduğu fatura gelince vatandaş bu kararı biz verdik zannediyor böylece ASKİ olaydan sıyrılmış oluyor.” diye konuştu.