Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun geçtiğimiz günlerde medya kuruluşlarında çıkan röportajlarında kullandığı ifadelere tepki gösterdi.
Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun ulusal basında çıkan röportajlarında kullandığı “Aydın’da kimse aç açıkta kalmaz” ve “Aydın’da kimse aç kalmaz, üşümez çünkü ben varım” sözlerine tepki göstererek, Aydınlıların küçük düşürüldüğünü öne sürdü.
Özlem Çerçioğlu’nun röportajlarında kullandığı sözlerin bir Aydınlı olarak kendisini üzdüğünü ifade eden Başkan Akın, “Aydınlılara hakları olan sosyal hizmetlerde bulunmak bir lütuf mudur? Sayın Başkan, Aydın’ı ve Aydınlıları acınası halde ve gurursuz insanlar olarak mı görmektedir? Özlem hanımın şunu idrak etmesi gerekir, kendisi lütfeden biri değil, hizmet etmek zorunda olan kamu görevlisidir. Onu bu makama getirmiş olan vatandaşlar, Türkiye’nin her yerine ulaşan ulusal gazetelerde bunları okumayı hak etmiyorlar. Özlem Hanım bu gazeteler vasıtasıyla Aydın’ı da yanlış tanıtıyor, şehrin imajını bozuyor. Biz Aydınlılar; kültürlü, onurlu, eğitimli bazı sıkıntılar içinde olan vatandaşlarımız olsa da genel itibariyle belli bir refah seviyesine erişmiş insanlarız. Vatandaşın hakkı olan belediye imkanlarını lütufmuş gibi sunmak hakkaniyetli bir davranış değil” dedi.
“Sözde Sosyal Belediyecilik”
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet kısırlığını sözde sosyal belediyecilik anlayışıyla örtmeye çalıştığını savunan Akın, sözlerini şu şekilde noktaladı; “Özlem hanım en iyi sosyal belediyecililiğe de kendisinin yaptığını iddia etmiş. Bu açıklaması açıkça Büyükşehir’in vaat edip de yerine getiremediği projelerin üstünü örtmek için sözde sosyal belediyecilik zırhına büründüğünü gösteriyor. Siz hala vatandaşa asbest borulardan su içireceksiniz, insanımızın rahatça yürüyebileceği bir tane yeni kaldırım yapmayıp onları yamalı eski kaldırımlara muhtaç edeceksiniz daha sonra da kalkıp ‘Vatandaş bunu talep etmiyor, vatandaş aç’ diyerek talihsiz açıklamalarda bulunacaksınız. Özlem Hanım’ı uyarıyorum bu sözler kültürümüze yakışmıyor, vatandaştan özür dilemesi gerekir”