Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Babalar Gününü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Vali Koçak, mesajında,”Bu gün Dünyanın en zor ve ulvi görevlerinden birini üstlenmiş, hayatımızın her anında varlıklarıyla bize güç veren, iyiliğin, şefkatin, fedakârlığın ve koşulsuz sevginin timsali olan babalarımızın ’Babalar Günü’nü kutlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz.Babalık yeri doldurulamayan, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen, dünyadaki en yüce duygulardan biridir. Karşılıksız sevginin en güzel örneklerini veren babalarımız sonsuz bir sevgi ve özveri ile bizlere geleceğimize uzanan yolda rehberlik eden öğreticilerimizdir.
Baba sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en kıymetlisidir. En değerli varlığımız, baş tacımız babalarımızın beklentisi ise sevgi ve saygıdır. Onları mutlu etmek, emeklerinin boşa gitmediğini göstermek, gurur duyacakları evlatlar olmak, babalarımız için en büyük armağandır.
Peygamberimizin ’Baba cennetin orta kapısıdır. Dilersen bu kapıyı terket, dilersen muhafaza et’, ’Ana-Babasına iyilik edenin ömrü uzun, rızkı bereketli olur’ hadislerinde belirttiği gibi babalarımızı mutlu etmek, babalarımızın yüreklerini sevgiyle doyurmak, nefes aldığımız her gün babalarımızın merhametine, şefkatine ve güvenine layık olmaya çalışmak hepimizin görevi olmalıdır. Bu duygularla, baş tacımız, değerli varlığımız babalarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyor, sadece baba olan değil, yüreği babalık hisleriyle dolu olan tüm erkeklerin Babalar Günü’nü kutluyorum” dedi.