Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle yayınladığı mesajda; “Cumhuriyetimizin kurucusu, istiklal mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 78 inci yıldönümünde rahmetle ve şükranla anıyoruz” dedi.
Vali Koçak, mesajında; “10 Kasım Türk milleti için, büyük önderini anma günü olduğu kadar, sahip olduklarının değerini bilerek, ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığını gösterme günüdür. Türk milleti, insanlığın ortak değerlerine, medeniyetin şekillenmesine büyük katkıda bulunmuş, tarihe ve insanlığa mal olmuş bir lider olan Atatürk’ü yetiştirmiş yüce bir millettir. Bu yüce millet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tarihin gördüğü en şanlı zaferlerden birini kazanarak, bayrak, vatan ve hürriyet aşkını tüm dünyaya göstermiştir. Türk milletinin bu kurtuluş mücadelesi, bir milletin yeryüzünde var olma çabasının eşsiz timsali ve mazlum milletlerin rehberi olarak, tarihte şanlı bir yere sahiptir.
Milletimizin büyük fedakârlıklarla kazandığı İstiklal Savaşı’nın ardından kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin büyüklüğünü yansıtan eşsiz bir eserdir. Bu eşsiz eserin temel felsefesi, ülkeyi muasırlaştırmak, milletimizin sahip olduğu imkânları güçlendirmek, Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmaktır. Hepimizin en temel görevi, bu idealleri hayata geçirmek olmalıdır.
Ne mutlu ki, milletimizin 93 yıl önce kurduğu ve genç nesillere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti, özgür ve müreffeh dünyanın güçlü bir ülkesi, medeni milletler camiasının saygın bir üyesi haline gelmiştir. Ülkemiz, kalkınma ve refah düzeyinin artması, temel insan hak ve özgürlüklerinin gelişmesi, hukukun üstünlüğünün sağlanması ve demokrasinin tüm kurum ve kurallarının geçerli kılınması yolunda çok önemli mesafeler kat etmiş bulunmaktadır.
Bugün için görevimiz, milli birlik ve sosyal dayanışma ruhu içinde birbirimize kenetlenerek; birlik, beraberlik ve dayanışmamızı arttırmaya devam etmek, sosyal, kültürel ve ekonomik yönden bölgemizde ve dünyada gelişmiş ülkeler seviyesini aşmak olmalıdır.
Şüphesiz ki, gelecek nesillerimizin de aynı şuur ve inançla, bayrağı bizden devralacaklarına, vatandaşlığından gurur ve onur duyduğumuz Cumhuriyetimizi çok daha müreffeh bir devlet haline getireceklerine inancım tamdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet, rahmet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kulandı.