Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, “Milletimizin Malazgirt’ten Dumlupınar’a, 30 Ağustos’tan 15 Temmuz’a istiklal ve istikbaline sahip çıkmak için verdiği mücadele azim ve kararlılıkla devam etmektedir” dedi.
Vali Koçak, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında; “Milli Kurtuluş Savaşımızı tarihte eşi benzeri görülmemiş bir zaferle taçlandıran, her aşaması vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu 30 Ağustos Zaferi’nin 94’üncü yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde; büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.
26 Ağustos 1922 günü başlayan Büyük Taarruz ile şanlı ecdadımız, işgalci güçlere karşı olağanüstü bir kahramanlık örneği göstermiş ve vatan topraklarının düşmanlara hiçbir zaman yurt olmayacağını ispatlamıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, kanlarıyla canlarıyla tarih yazan kahraman askerlerimizle birlikte, çok zor şartlar ve imkânsızlıklar altında bile imanını, inancını, ümidini, azmini, cesaretini yitirmeden, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla; ‘toplu vurdukça sineler onu top sindiremez’ mısralarına ilham olacak şekilde, topyekûn milletimizin verdiği onurlu bir mücadele sayesindedir ki bugün bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız olarak varlığımızı sürdürmekteyiz.
Milletimizin Malazgirt’ten Dumlupınar’a, 30 Ağustos’tan 15 Temmuz’a istiklal ve istikbaline sahip çıkmak için verdiği mücadele azim ve kararlılıkla devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olarak yine milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, şanlı tarihinden aldığı güç ve ilhamla ilelebet hür ve bağımsız yaşayacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, bu zaferi bizlere armağan eden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm Aydınlı hemşerilerimin ve kahraman ordumuzun Zafer Bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.