Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Aydın’daki antik kent ve ören yerlerinde incelemelerde bulundu. Vali Koçak’a incelemeler sırasında İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka eşlik etti.
İlk incelemeleri Tralleis ve Alinda antik kentlerine gerçekleştiren Vali Koçak’a burada Aydın Arkeoloji Müzesi Müdür Vekili Yılmaz Akkan, Tralleis örenyeri tarihi, kazı çalışmaları ve çevre düzen planı hakkında bilgi verdi.
Aynı gün Karpuzlu’daki Alinda Antik Kentini de ziyaret eden Vali Koçak, ören yeri tarihi ve mevcut yapıları hakkında bilgi aldı. Alinda tiyatrosu ve Agora’da incelemelerde bulunan Koçak, Aydın ilinin zengin bir kültür tarihine sahip olduğunu belirtti. Vali Koçak; Aydın turizminin deniz-kum-güneş turizminin yanı sıra tarihi özelliğinin öne çıkarılması, kültür turizmine ağırlık verilmesi gerektiğini belirterek bunun için çalışmaların başlatılması talimatını verdi.
Programı kapsamında Magnesia Antik Kenti’nde incelemelerde bulunan Vali Koçak’a Magnesia Antik Kenti Kazı Başkanı Karabük Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Bingöl kazı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Vali Koçak’a kitap hediye edeb Bingöl, çalışmalarla ilgili destek istedi.
Vali Ömer Faruk Koçak, Magnesia stadyumunun müthiş bir yapı olduğunu belirterek, çalışmaların yoğunlaştırılmasını, stadyumun tamamının ortaya çıkarılmasını ve içeride erozyonla biriken malzemenin biran önce temizlenmesini istedi.
Son olarak Priene ören yerinde incelemelerde bulunulmasının ardından ,doğal sit ve kentsel sit alanı olan Söke Doğanbey köyüne geçildi. Köydeki sivil mimari örnekleri, Büyük Menderes Deltası Milli Parkı Ziyaretçi ve Tanıtım Merkezi incelenerek, Milet Müze Müdürü Hasibe Akat ve Büyük Menderes Deltası Milli Parkı Ziyaretçi ve Tanıtım Merkezi görevlisi Orman Mühendisi Nevzat Cankurt tarafından bilgilendirildi.