Aydın’ın Nazilli ilçesinde pazaryerinde bir pazarcı ile müşteri arasında yaşanan sözlü münakaşa, bir vatandaşın ‘canlı bomba var’ diye bağırması üzerine paniğe dönüştü. Kısa sürede yüzlerce insanın kaçmaya başladığı pazaryerinde inceleme yapan Kaymakam Mehmet Okur, ihbarın asılsız olduğunu belirtti.
Edinilen bilgiye göre olay, bölgenin en büyük pazaryeri olarak bilinen perşembe pazarında saat 14:00’da meydana geldi. İddiaya göre, katlı otoparkta bir esnaf ve müşteri arasında yaşanan kavga sırasında, bir vatandaşın ‘canlı bomba var’ diye bağırması paniğe yol açtı. Bir anda sosyete pazarını terk eden yüzlerce vatandaş, korkuyla kaçışmaya başladı. Ancak bir süre sonra, kavga eden bir şüphelinin koşarak olay yerinden kaçmasını canlı bomba zannedildiğinin anlaşılması üzerine vatandaşlar rahat bir nefes aldı.
KAYMAKAM MEHMET OKUR, OLAY YERİNE GELDİ
Öte yandan, ilçede hızla yayılan canlı bomba haberleri üzerine Perşembe pazarına gelen Nazilli Kaymakamı Kaymakam Mehmet Okur, vatandaşlara sağduyu çağrısı yaparak Nazilli’de her şeyin kontrolleri altında olduğunu ifade etti. Okur ayrıca, son günlerde toplumun huzurunu bozmaya yönelik eylemlerin güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildiğini belirterek, “polisimiz halkımızın huzuru için yirmi dört saat çalışıyor. Vatandaşlarımız duyarlı olsun, bu tür asılsız ihbarlara itibar etmesin. Olay iki kişi arasında yaşanan bir tartışmadan ibarettir. Öyle iddia edildiği gibi canlı bomba söylentisi de doğru değildir” dedi.