Aydın’ın Efeler ilçesinde faaliyet gösteren Aydın Yörük Efe Derneği, yeni şubesine taşındı.
Aydın Yörük Efe Derneği yönetim kurulu üyesi terzi ustası Salih Yönden, daha önce ESKO binasında faaliyet gösteren derneğin Zincirli Han yolu üzerinde yeni yerlerine taşındığını belirtti.
Yeni mekanda terzi atölyesinin de yer aldığını belirten Yönden, kendisinin de terzi ustası olduğunu ve efe ve Yörük giysi ve kostümleri diktiğini söyledi. Yönden, “Yeni mekanda iki adet terzi makinesi bulunuyor. Gerek yeni efe ve Yörük elbiselerin dikimi gerekse söküklerinin dikilmesi için tezgah kuruldu. Burada kumaşlar alınarak yeni kostümlerde imal edildiği gibi sipariş üzerine ölçüler de alınarak kızanlara ve talebelere yeni elbiselerde dikilebilecek. Gerek erkek zeybekler gerekse bayanlar için aksesuarlarda hazırlanabilecek. Ayrıca İngiliz kilodu, yelek, zıbın ve sekiz köşe kasketler gibi eski kültür değeri taşıyan giysiler de dikilebilecek” dedi.
Aydın Yörük Efe Derneğine üye olanların sayılarında artış olduğunu belitten Yönden, gençlerden folklor ekibi kurduklarını ve özellikle genç kızan sayısını artırmayı amaçladıklarını, Yörük kültürünü tam anlamıyla genç nesillere aktarmak istediklerini sözlerine ekledi.