Türkiye’de zeytinyağı tüketimini arttırmak isteyen Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), "Zeytinyağı: Sağlıklı ve Lezzetli" isimli proje kapsamında yurt içinde tadım etkinlikleri düzenlemeye devam ediyor.
"Zeytinyağı: Sağlıklı ve Lezzetli" isimli projenin 2016 yılında ilk tanıtım atağının ilk ayağı Expo 2016 Antalya fuarında gerçekleştirildi. Popstar Tarkan’ın konseriyle aynı günde yapılan zeytinyağı tadım etkinliğine ilgi yoğundu. ZZTK’nın hedefi Türkiye’de kişibaşı zeytinyağı tüketimini 5 kilograma çıkarmak.
Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi’nin, Uluslararası Zeytin Konseyi’nin (UZK) hibe desteği kapsamında hazırladığı "Zeytinyağı: Sağlıklı ve Lezzetli" isimli projesi kapsamında 8 ve 9 Temmuz tarihlerinde Expo 2016 Antalya Fuarı’nda yer alan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) çadırında gerçekleştirildi.
Fuar ziyaretçilerinin yoğun ilgi gösterdiği tadım etkinliği kapsamında Uluslararası Zeytin Konseyi’nce akredite edilen Aydın Ticaret Borsası Laboratuarı Tadım paneli üyeleri tarafından ZZTK standında lezzet tadımları yaptırılarak, kaliteli ve sağlıklı zeytin ve zeytinyağı ile ilgili bilgiler verildi. İki gün süren etkinlik boyunca binden fazla kişiye zeytinyağı tadımı yaptırılırken, tüketicilerin kaliteli zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri ve kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgi edinmeleri sağlandı.
Zeytinyağı: Sağlıklı ve Lezzetli" isimli proje kapsamında 3 şehirde daha zeytinyağı tadım etkinliği gerçekleştireceklerini belirten ZZTK Başkanı Mehmet Kadri Gündeş, “2014 yılında Erzurum, Kayseri, Trabzon ve Diyarbakır’da gerçekleştirmiş olduğumuz tadım aktivitelerimizin aldığı olumlu dönüşler ve talepler çerçevesinde etkinliklerimizi, 2016 yılında Aydın Ticaret Borsası’nın da katkılarıyla bu sefer ülkemizin turistik merkezlerinde gerçekleştiriyoruz. Böylece halkımızı kaliteli zeytinyağı ve zeytinyağının faydaları hakkında bilgilendirirken, yurt dışından gelen ziyaretçilere ise Türk zeytin ve zeytinyağının tanıtımı yapıyoruz. Türkiye’de kişi başı 2 kilogramın altında olan zeytinyağı tüketimini 5 kilograma çıkarmayı hedefliyoruz. Zeytinyağı tadım etkinliğimizin daha fazla insana ulaşması için Popstar Tarkan’ın konserinin olduğu günü tercih ettik” şeklinde konuştu.