ADÜ Ziraat Fakültesi, bahar yarı yılında okutulan “Girişimcilik ve Sektör Etkileşimi” dersi müfredatını Aydın Ticaret Odası ve TOBB Aydın ve Ege Bölge Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğiyle oluşturdu. Ders sonunda sertifika da alacak öğrenciler, projelerinin başarılı bulunması durumunda AYTO tarafından ödüllendirilecek.
Girişimcilik ve sektör etkileşimi dersi müfredatına katkı sağlayan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Kadir Kızılkaya, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Murat Yılmaz ve Yrd. Doçent Dr. Ersel Yılmaz, Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cemâl Atıcı ve Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Renan Tunalıoğlu ile Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken ve TOBB Aydın ve Ege Bölge Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esen Türker projede yer almaktan son derece mutlu olduklarını söyledi.
Tarım Ekonomisi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Renan Tunalıoğlu tarafından yürütülen derste konular daha çok uygulamalı olacak. Aydın Ticaret Odası tarafından ders sertifikası verilen öğrencilerin, final notları da ders bitiminde hazırladıkları projelerin sunumlarından verilecek. Dersin sorumlu öğretim üyesi ve girişimcilerden oluşturulan jüri tarafından değerlendirilecek olan projelerden ilk üç dereceyi alan öğrenciler, Aydın Ticaret Odası tarafından da ödüllendirecek. KOSGEB tarafından da sertifikalandırılma sürecinde olan dersi, hem teorik ve hem de uygulamalı olarak alan Ziraat Mühendisi adayları KOSGEB’in “Girişimcilik” belgesi ile de sertifikalandırılmış olacak.