Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: "Aşı programımız bugüne kadar tercih ve teşvik konusuydu. Artık eğitim ve iş hayatının devamı sebebiyle her bir vatandaşımız için tercihe bırakılamayacak toplumsal bir ödev olmuştur." dedi.

Yapılan bu açıklama sonrası birçok vatandaş açıklamalara tepki gösterirken, tepki gösterenler arasında dikkat çeken isimler de vardı.

İşte o isimlerin açıklamaları:

İNSAN HAKLARINA AYKIRI

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Bakan Koca'nın açıklamaları sonrası şu ifadeleri kullandı:

"Aşı olmak istemeyenlere herhangi bir zorlama yapılması hem anayasaya hem de insan haklarına aykırı bir uygulamadır."

SAĞLIK BAKANI MUHTIRA VERDİ

Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Sağlık Bakanı Cumhurbaşkanına ve Millete muhtıra verdi! MİLLETLE İNATLAŞILMAZ!"

'AKLETMEZ MİSİNİZ?'

Son zamanlarda açıklamalrıyla gündme gelen Prof. Dr. Serhat Fındık ise oalyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizde,“aşılanma” oranı artıyor, vaka sayısı da artıyor, varyant da artıyor, vefat sayısı da artıyor bire bir doğru orantı.
“çare”: “aşılamaya devam”
!?!?!? YÜCE ALLAHIMIZ KURANI-I KERİM’de  “Akletmez misiniz” der yüzlerce kez"

ŞEYTANLA DA OLSA BAKLAVAYI TERCİH EDER

Yazar Sema Maraşlı ise Bakan Koca'yı istifaya davet ederken şu ifadeleri kullandı:

"Halkın ekmeğini yiyen Dünya Bankası'nın baklavasını yediyse elbette şeytanla da olsa baklavayı tercih edecektir.
#11AgustosTıpDarbesi #fahrettinkocaistifa #KocaDamarimizaBastin"

BEDELİ AĞIR OLUR

Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu da tepki gösteren isimler arasındaydı. 

Aşını birçok insanı öldürdüğünü ve kendisini garanti etmediğini söyleyen Sofuoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Bilimsel aşamaları bitmemiş, vurulan birçok insanı öldürmüş, şirketin kendisinin bile GARANTİ ETMEDİĞİ AŞI DENİLEN kimi bedenlerde ZEHİRE DÖNÜŞEN SIVIYI insanlara zorla vurmak TAAMMÜDEN ÖLDÜRME ve büyük vebal değil midir?

15 Temmuz GAZİSİ bu milletle UĞRAŞMAYIN.
Bedeli ağır olur"

KONU AŞI DEĞİL, KONU DAYATMA!

Gazeteci Fazıl Duygun ise; Konunun 'aşı olma' olmadığını ve aşı üzerinden küresel bir projeye, bir dayatmaya karşı olduğunu söyledi.

İşte Duygun'un o açıklamaları:

"Dün gece 2 darbe birden yedik. 
1- Mülteci  politikamız olmadığı görüldü ve söylemlerin çöküşü.
2- Fahrettin Koca, resmen darbe yaptı. Kim ne derse desin, bu ekibini küreselcilerle bağlantısı var, tıpkı Davutoğlu, Gül-Babacan klikleri gibi.

Bilgilendireyim: Konu aşı olmak değil, ben 2. doz Sinovac aşısı  olacağım yarın. Bütün sülalem 2. dozu oldu. Burada, aşı üzerinden küresel bir projeye, bir dayatmaya karşıyım, karşıyız. Aşı üzerinden devletlere ve toplumlara karşı bir dayatma uygulanıyor, tepkimiz onadır."

SEÇİMDEN ÖNCE TANIMADIĞIMIZ ADAM RACON KESİYOR

Gazeteci Cemil Barlas ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı sert bir şekilde eleştirdi. Barlas, "Seçimden önce tanımadığımız bir adam racon kesiyor ülkenin kaderini belirliyor.." dedi.

İşte Cemil Barlas'ın o açıklamaları:

"Bunca yıl badireler atlattık ancak Sağlık Bakanı'nın ülkeye ve Erdoğana korku saçarak verdiği zararı kimse veremedi.  Oy vermediğimiz hatta seçimden önce tanımadığımız bir adam racon kesiyor ülkenin kaderini belirliyor.."

BAKANIN GİDECEĞİ TEK YER ARTIK AFGANİSTANDIR

Koronavirüs, Aşı, PCR, gibi konularda yaptığı açıklamalarla gündem oluşturan 5 G Virüs News Platformu da Bakan Koca'nın açıklamaları hakkında şunları söyledi:

"Çocukları aşılamakta kararlı gözüken, bill gates çetesinin kontrolünde olan DSÖ'nün protokollerini uygulayan Sağlık Bakanın gideceği tek yer artık Afganistandır."