Yüzünüzdeki Sivilcelerden Nasıl Kurtulursunuz?

Akne yani sivilce toplumda birçok insanın muzdarip olduğu bir sorundur. Özellikle ergenlik döneminde yüzde yoğun bir şekilde çıkar. Kiminde ergenlik sonrası sivilce sorunu geçse de çoğu kişi de genetik olduğu için ergenlik sonrası bile sivilce problemi devam eder. Sivilce yüzde kötü görünümü sebebiyle rahatsız edicidir. Her ne kadar makyaj kapatıcılarla kapatılmaya çalışılsa da rahatsız edicidir. Bu sebeple sivilceye makyajla kapatmak gibi geçici çözümler bulmak yerine daha kalıcı ve sivilce çıkmasını önlemeye yönelik tedaviler yapılmalıdır. Yüzde çıkan sivilceler kızarık ve iltihaplı olur. Günlerce sönmeyen sivilceler kişileri psikolojik olarak da etkiler. Sivilce tedavisi zamanında ve doğru yapılmalıdır. Yanlış tedaviler ciltte farklı sorunlara sebep olabilir. Yanlış tedaviler sonunda cilt yapısı bozulabilir ve daha farklı problemler meydana gelebilir. Bu sebeple her ürün dikkatli ve kontrollü bir şekilde kullanılmadır.

Yüzdeki Sivilceler Neden Çıkar?

Yüzde çıkan sivilceler oldukça can sıkıcıdır. Elle sıkılan sivilceler yüzde geçmeyen izlere sebep olabilir. Sivilceler yiyip içmeye de bağlı olarak yüzde çıkar. Çok yağlı yemek sivilce oluşumunun başlıca sebeplerinden birisidir. Sivilce oluşumunu önlemek için cildi sürekli olarak temiz tutmak gerekir. Kimi cilt yapısı sivilce oluşumuna çok yatkındır ve düzenli temizlik ve bakımları yapılmazsa sivilceler sürekli çıkar. Yağlı cilt tipine sahip kişiler sivilce problemine maruz kalan kişilerdir. Yağlı ciltlerde sürekli cilt temiz tutulmalı ve gözenekler temizlenmelidir. Temizlenmeyen ciltte gözenekler tıkanarak sivilce oluşumuna sebep olur. Düzenli olarak gözenek temizleyicilerle cilt fazla yağdan arındırılmalıdır. Aşırı yağlı ciltler her zaman daha çok sivilce oluşumuna sebep olur.

Yüzdeki Sivilcelere Evde Uygulanabilecek Yöntemler

Yüzdeki sivilceler özellikle ergenlik dönemindeki gençlerin korkulu rüyası haline gelen bir cilt problemidir. Her ne kadar ergenlik dönemindeki gençlerde yoğun olarak görülse de ilerleyen yaşlarda da sivilceler sorun oluştura biliyor. Sivilce nasıl yok edilir diye merak edenler için evde uygulanabilecek çeşitli maskeler vardır. Bu maskeler sayesinde gözenekler temizlenir ve sivilce oluşumu önlenir. Sivilce en çok yağlı cilde sahip kişilerde görülür. Yağlı cilt sivilce oluşumuna çok elverişlidir. Bu sebeple cildin yağ dengesinin sağlanması gerekir. Kükürtlü sabun, tuz sabunu gibi sabunlar düzenli kullanımla cildi fazla yağdan arındırır ve sivilcelerin kısa sürede kurumasına yardımcı olur. Fakat bu tip sabunları kullanırken aşırıya kaçmamak gerekir. Ciltte aşırı kuruluk ve tahrişe sebep olabilirler. O sebeple günde bir kere yıkamak yeterlidir. Saf gül suyu da sivilce oluşumunu engellemeye yardımcı olan bir üründür. Düzenli bir şekilde yüz gül suyu ile silinirse gözenekler temizlenir ve sivilce oluşumu engellenir. Her evde bulunan elma sirkesi de sivilceleri kurutur ve oluşumunu engeller. Limon suyu da sivilceleri kurutmaya yardımcı olur. Evde uygulanabilecek doğal ve pratik bu yöntemler yüzdeki sivilcelerden kurtulmaya yardımcı olur. Sivilce için piyasa üretilmiş birçok kozmetik ürün bulunuyor. Peelingler, sivilce kurutucuları ve gözenek temizleyicileri gibi ürünler sivilcelerin geçmesine büyük oranda katkı sağlar. Sivilce temizliği yapılmayan ve kirli ciltlerde oluşur. Bu sebeple her gün cilt temizliği düzenli olarak yapılmalıdır. Düzenli temizlenen ciltte olumlu etkiler görülür. En başta da gözenekler hava alır ve sivilce oluşumu engellenir. Cildi temizlemek için farklı yöntemler vardır. Bunun için cilt tipinize en uygun olanı tercih etmelisiniz.

Sivilceniz Varsa Bunu Sakın Yapmayın

Yüzde çıkan sivilcelere elle müdahale etmek, sıkmak doğru değildir. Bu yöntem yüzde iz kalmasına sebep olur. Doğru olan akne karşıtı ürünleri kullanmak ve cilt temizliğine önem vermektir. Yeme alışkanlıkları da düzeltilerek sivilce oluşumu azaltılabilir. Aşırı yağlı yemek sivilce oluşuma sebep olur. Cilt yapısı sivilce çıkmasına müsait kişiler çok yağlı yemekten kaçınmalıdır. Bol bol su içmek de sivilce oluşumunu önler. Sivilce karaciğerin aşırı yağlanması sonucu cildin dışarı attığı bir tür cilt problemidir. Bu sebeple bu yöntemlerin yanında sivilcelerden kalıcı olarak kurtulmak için cildiye doktoruna da başvurula bilir. Doktor kontrolünde yapılan 6 aylık bir ilaç tedavisinin ardından da sivilcelerden kalıcı olarak kurtulunabilir.

Makyaj yapan kişilerde de sivilcelere çok sık rastlanır. Makyaj malzemeleri gözenekleri tıkar ve sivilce oluşmasına sebep olur. Bu sebeple makyaj yaptıktan sonra cilt makyaj ürünlerinden iyi bir şekilde temizlenmelidir. Bunun için tonik kullanılabilir. Tonik sayesinde gözenekleri tıkayan makyaj kalıntıları da temizlenir. Daha birçok etken sivilce oluşumuna sebep olur. Cilt sürekli temiz tutulmalı ve sivilceye sebep olan her şeyden uzak durulmalıdır. Özellikle ciltte kullanılan ürünlere dikkat edilmelidir.

Uzman Desteği İle Sivilcelerden Kurtulabilirsiniz

Genetik olan ailede sivilce sorunu olan kişilerde sivilcelerden kurtulmanın en etkili ve kesin yolu cildiye doktorundan yardım almaktır. Bunun yanında geçici sebeplerle cildinde sivilce olan kişiler evde uygulanacak yöntemler sayesinde sivilcelerden kurtula bilir. Evde uygulanacak yöntemler arasında en etkili olanlardan birisi de kil çamurudur. Kil cilde uygulandığında, cildin yağ dengesini düzenler ve sivilcelerin kurumasını sağlar. Her cilt yapısı farklıdır. Herkes kendi cildine en uygun maskeyi seçerek uygulamalıdır. Sivilceler en çok yüzde görülür. Bu sebeple çok rahatsız edicidir. Sivilcelerin kurumasını sağlayan kozmetik ürünler yardımıyla geçmesini sağlaya bilirsiniz.

Sivilceler için uygulanabilecek birçok yöntem bulunuyor. Fakat her söyleneni cilde uygulamak doğru değildir. Yanlış müdahaleler ciltte kalıcı izler oluşmasına sebep olur. Denenmiş ve güvenilir yöntemler uygulanmalıdır. Bunlardan en güvenilir olanı dermatolojik olarak test edilen akne karşıtı ürünlerdir ve cildiye uzmanı tedavisidir. Sivilce problemi olan kişiler gerekli tedaviyi zamanında almalıdır. Yoksa ciltte izler kalabilir.

Sivilce kişileri psikolojik olarak da etkiler. Kişide girdiği ortamda öz güvenin azalmasına sebep olur. Bu sebeple sivilce oluşumunu önleyen yöntemler uygulanmalıdır. Cilt düzenli olarak temizlenir ve akne oluşumunu önleyen yöntem ve ürünler kullanılırsa sivilcelerden kurtulabilirsiniz. Hiçbir şekilde sivilce oluşumu önlenemiyorsa muhakkak bir cildiye uzmanına başvurulmalıdır.