Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Onursal Başkanı Balduk ve efsane yönetiminin 6 yıl önce tüm dünyaya yaptığı çağrının bugün haklılığını daha çok görebiliyoruz.
Mehmet Balduk’u tanımayan yoktur memleketimde, onun efsane yönetimiyle neler yaptığını da anlatacak değilim, herkes şahittir.

Vizyonuyla, misyonuyla, giyimiyle, konuşmasıyla, bilgisiyle, entelektüelliğiyle, milliyetçiliğiyle, olaylara bakış açısıyla, ortak akla verdiği değerle gerçekten benim için bir efsanedir.

Kimler vardı o dönem yönetiminde; şuan çiçeği burnunda yeni başkan Serdar Zabun, Kubilay Doğan, Sermet Çuhadar, rahmetli Salman Kaynar, Resul Altınköprü, Abdullah Şirikçi, Kadir Gülkesen, Ahmet Şekkeli.

Bu isimleri bulmak için Google amcaya sormadım, çünkü yaptıkları hizmet ve odaya kattıkları kurumsallıkla akılda kaldılar.

Ailesinden, zamanından, sağlığından, maddiyatından hep fedakarlık yaparak insanların kalplerinde yer edindiler. Bence en büyük sermayede budur.

6 yıl öncesine dönmek istiyorum; hatırlarsınız kahrolası Maraş Olaylarının 32’inci yıl dönümü için alevi kökenli vatandaşlarımız Maraş’a acılarını paylaşmak için ilk defa gelmiş, provokatörlerin girişimiyle olay anma etkinliğinden çıkıp çatışmaya dönmüştü.

Bu ateş çemberinin ardından Balduk’lu KMTSO Yönetimi 88 sivil toplum örgütüyle hem anma etkinliğindeki olayları kınamak hem de tüm dünyaya Maraş’taki herkesin birlik ve beraberlik çağrısı yaptığını duyurmuştu.

O kahrolası olay yüzünden kardeşlik bir kenara bırakılmış, provokatörlerin yönlendirmesiyle insanların bir biri karşısında büyük ön yargıları vardı. Balduk ve dönemin yönetimi her Ramazan’da iftar sofraları kurduğu gibi Muharrem’de de aynı iftar sofralarını kurmuştu. Amaç herkesin kaynaşması birlik ve beraberlikti.

6 Yıl önce yapmayı ve çok istediği kardeşlik pekişmesi 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kendiliğinden oluştu. O dönemde 88 sivil toplum örgütünü toplayarak dünyaya mesaj veren Balduk’u ‘sırası mı, ne gereği var’ diyerek eleştirenlerde olmuştu.

Aradan geçen 6 yıl sonra Balduk’un bir haklılığı daha ortaya çıktı. Balduk ve yönetimi Kahramanmaraş için elini taşın altına koyan yüreklerindeki kocaman memleket sevgisi taşıyan kocaman insanlardı. Bunu niye yazdım? Bu kardeşlik duygusunu pekiştirmek için 6 yıl önce konan tuğla bugün kocaman gökdelen olmuş…

Kalın sağlıcakla