Balıkesir Kızılay Kan merkezine 13 ünite kan bağışında bulunan Mehmet Akdan, Kızılay tarafından bronz madalya ile ödüllendirildi.
Uzun yıllar Balıkesir Kızılay Kan Merkezine kan bağışında bulunan Mehmet Akdan’a teşekkür belgesi ve bronz madalya verildi. Akdan’a belgesini ve bronz madalyasını veren Kızılay Kan Merkezi Doktoru Hasan Fatih Solak, kan bağışçısını kutlayıp, insan hayatının kurtarılması için kan bağışında bulunulması gerektiğini ifade etti.
Solak, "Her verilen kan bağışı ile 3 insanın hayatı kurtuluyor. Vatandaşlarımız 3 ayda bir kan bağışında bulunarak bir can kurtarabilir" dedi.
Hayat kurtarmak amacıyla Kızılay Kan Merkezi’ne 13 ünite kan vermenin mutluluğu içerisinde olduğunu belirten Akdan ise, “1 ünite kan vermek demek 3 hayatın kurtarılması demektir. Hayat kurtarmak için, sağlığıma zarar vermeden periyodik bir şekilde kan vermeye devam edeceğim” şeklinde konuştu.
Kızılay Balıkesir Şube Müdürü Süleyman Kara da kan bağışçısı Mehmet Akdan’ı kutlayarak, vatandaşlara kan bağışı çağrısında bulundu.