19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı Balıkesir’in Bandırma İlçesinde kutlandi.
Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü tarafından organize edilen programın birinci kısmında Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması meydan da tören sona erdi.
Ardından Bandırma Anadolu Lisesi’nde törenin ikinci kısmına geçildi.
Törene, Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Hava Pilot Tuğgeneral, Mustafa Rüştü Çelenk, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Bandırma İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, Bandırma İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Yıllık, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir katıldı.
Bandırma Anadolu Lisesi Müdürü Ali İhsan Pekin’in günün anlam ve önemini belirten yaptığı konuşmada, ’’Bugün milletimizin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde başlayan Kurtuluş Mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs’ın 97.yıldönümüdür. Türk milletinin var olma mücadelesi açısından büyük önem taşıyan 19 Mayıs 1919 tarihi, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini oluşturmuştur. Milli mücadelenin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Gazi Mustafa Kemal’in Türk gençliğine armağan etmesi bakımından büyük önem taşımaktadır. Geleceğimizin teminatı sevgili gençler, Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır. Vatan, bize emenet edilmiş paha biçilmez bir hazinedir. Bu emeneti bütün güzellikleriyle, milli ve manevi zenginlikleriyle gelecek kuşaklara teslim etmek en başta gelen görev ve sorumluluğumuzdur. Bunun bilincinde olup çok çalışarak mirasa sahip çıkacağınızdan şüphemiz yoktur’’ dedi.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından öğrenciler, günün anlam ve önemi hakkında şiirler okudu.
Şiir, kompozisyon ve spor dallarında dereceye giren öğrencilere protokol plaket verdi. Halk oyunları ekibinin oyunlarının ardından tören sona erdi.