AK Parti Karesi Kadın Kolları Başkanı İlknur İnan ve yönetim kurulu üyeleri, Sefaköy’de "Karesi AK Kadınlar Hatıra Ormanı" oluşturmak için ilk fidan dikimini gerçekleştirdi.
AK Partili kadınlar "Karesi AK Kadınlar Hatıra Ormanı" oluşturdu. Hatıra ormanına ilk fidanı diken AK Parti Karesi Kadın Kolları Başkanı İlknur İnan, yeşilin korunması ve çoğaltılması gerektiğini belirterek “Gelecek nesillere daha temiz bir dünya ve yaşanabilir bir çevre bırakmak için yeşili korumalıyız ve çoğaltmalıyız. Bu yüzden sahip olduğumuz ormanlarımızı korurken vatanımıza yenilerini kazandırmalıyız" dedi.
İnan, “Son yıllarda yaşanan küresel ısınma ile birlikte ortaya çıkan iklim değişiklikleri, yarı kurak Akdeniz iklim kuşağında yer alan ülkemizi ciddi bir şekilde etkilemektedir. Gelecek nesillerle daha iyi bir yurt bırakma sorumluluğu içerisinde her yıl 250 milyon ton toprağın aşınarak taşınmasına kayıtsız kalmamak, Ülkemizi baştan başa yeşillendirmek için yapılan ağaçlandırma çalışmalarına tam destek vermek için AK Parti Karesi Kadın Kolları olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın orman varlığını artırmak, erozyonu önlemek için son on yılda ortaya koymuş olduğu başarılı çalışmalarına katkı vermek amacı ile biz Karesili AK Kadınlar olarak Karesi AK Kadınlar Ormanında fidanları toprakla buluşturmaya başladık" şeklinde konuştu.
AK Parti’nin sadece siyasi çalışmalarla değil, sosyal, kültürel ve çevreye duyarlı faaliyetler yapan bir teşkilat olduğunu dile getiren AK Parti Karesi Kadın Kolları Başkanı İlknur İnan, "AK Parti Kadın Kolları olarak ülkemizin ve çocuklarımızın yarınlarına ışık tutmak için fidan dikiyoruz ve ’Bir fidan bin nefes. Bir kadın bin umut’ diyerek halkımızı da bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.Bu kutsal toprakların emanetçisi olan bizler vatanımıza ve toprağımıza sahip çıkmalıyız" dedi.