Balıkesir Tenis İhtisas Spor Kulübü sporcusu ve aynı zamanda milli takım sporcusu olan Recep Yormaz Finlandiya’da düzenlenen Milli Takımlar Dünya Şampiyonasında 60-65 yaş arası kategoride yarışarak Balıkesir ve Altıeylül’ü temsil etti.
Tenis veteranlar Dünya Şampiyonasında mücadele eden Recep Yormaz, turnuva sonunda Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nu ziyaret etti. Ayrıca Yormaz şampiyonada yendiği Arjantinli rakibinden aldığı ülke flamasını da Başkan Kafaoğlu’na hediye etti. Başkan Kafaoğlu milli sporcunun başarısından duyduğu memnuniyeti iletti.
Ziyarette konuşan milli sporcu Recep Yormaz “Finlandiya’da gerçekleşen Milli Takımlar Dünya Şampiyonasına katıldık. Türkiye’den 4 sporcu ile mücadele ettiğimiz şampiyonada 60+ kategoride tek galibiyet alan sporcu oldum. Arjantin’li rakibini yendim. Takım olarak 16 ülkenin katıldığı şampiyona da ilk 10’a girdik. Arjantin’li rakibi yenmek çok zordu ama aldığım galibiyetten dolayı mutluyum. Çevremdeki herkesi spora teşvik ediyorum. Tenis zengin sporu olarak gözüküyor ama öyle değil. Sporun çok faydası var. Sporun yaşı yok. 60 yaşında Türkiye’yi Finlandiya’da temsil etme gururu yaşadım. Tenis dalında 65, 70, 75 yaşlarda olan sporcularda var. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’na verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Şampiyonada hem Balıkesir’in ismini duyurdum hem de Altıeylül Belediyesi’nin flamasını dalgalandırdım” dedi.
“BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM”
Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da milli sporcu Recep Yormaz’ı tebrik etti, Altıeylül’ün ismini duyurmasından dolayı teşekkür etti. Başkan Kafaoğlu “Tenis çok zor yapılan bir spor dalı. Balıkesir’den Recep Yormaz’ın milli formayı giymesi ve dünya şampiyonasında ülkemizi temsil etmesi güzel ve gurur verici bir tablo. Şampiyona da Altıeylül Belediyesi’nin flamasını da tüm dünya gördü. Katıldığı şampiyonada göğsümüzü kabartan milli sporcumuza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.