Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma ve çevre ilçelerdeki hafif düzey zihinsel engelli öğrencilere ilkokul ve ortaokul seviyesinde eğitim-öğretim hizmeti veren tek kurum olma özelliğini taşıyan Atatürk Özel Eğitim Okulu, uzun süredir ihtiyaç duyduğu asansörüne kavuşmuş oldu.
Hayırsever bir İşadamı olan Andon Arakelyan, eşi Alev Arakelyan, resim sanatçısı İnci Aydar ve eşi Arif Aydar’ın destekleri ve girişimleriyle, bedensel engeli olup da merdiven çıkmakta zorlanan öğrenciler için okul içerisine yaptırılan asansör için Atatürk Özel Eğitim Okulu’nda bir açılış töreni düzenlendi.
Açılış töreni sebebiyle okula gelen Andon Arakelyan ve beraberindeki hayırseverlere, okul müdürü Algan Kartal tarafından okulun birimleri gezdirilerek, çalışmalar hakkında bilgi verildi. Okula karşı oldukça ilgili ve engelli çocuklara karşı sevgi dolu olduğu gözlenen İşadamı Andon Arakelyan, tavırlarıyla okul personelinin takdirini kazandı. Atatürk Özel Eğitim Okuluna asansör inşa ettirerek, okula böyle önemli bir katkı sağladığı için, okul müdürü Algan Kartal, Andon Arakelyan ve beraberindeki hayırseverlere bir minnet ve şükran ifadesi olarak plaket takdim etti.
Asansör açılışıyla ilgili olarak Kartal, ’’Göreve geldiğimiz günden bu yana çocuklarımızın daha iyi bir eğitim-öğretim ortamına kavuşmaları için var gücümüzle çalışıyoruz. Buna bağlı olarak okulumuzun kalitesi her alanda günden güne yükselmektedir. Tabii ki tüm bu çalışmaları, kendi kısıtlı imkanlarımızla gerçekleştirmemiz çok zor olduğu için, duyarlı ve yardımsever halkımızdan da her zaman destek bekliyoruz. Bugün okulumuza bu asansörün kazandırılmasında değerli büyüğümüz, bir baba olarak gördüğümüz Andon Arakelyan ve Eşi Alev Arakelyan’a, resim sanatçımız İnci Aydar ve eşi Arif Aydar’a sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Onların bu desteği sayesinde artık merdiven çıkmakta güçlük çeken bazı öğrencilerimiz de okul içerisinde rahatça hareket imkanı bulacak ve her kattaki her eğitim biriminden en iyi şekilde faydalanacaklardır. Okulumuza bu kalıcı hizmeti sağlayan bu saygıdeğer yardımsever insanları daima saygı ve minnetle hatırlayacağız. Okulumuz için hayırlı uğurlu olsun’’ dedi.