Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Satranç Spor Kulübü, TSF Ayvalık İlçe Temsilciliği, Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile ortak organize edilen Ayvalık 9. Yaz Satranç Turnuvası, İsmet İnönü Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
Ayvalık Satranç Spor Kulübünce geleneksel hale getirilen Yaz Satranç Turnuvası bu yıl Ayvalık Belediyesinin sponsorluğunda yapıldı. Turnuva sonunda dereceye giren sporculara Ayvalık Belediyesince para ödülü verildi.
Açılış hamlesini Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve eşi Yasemin Gençer’in birlikte yaptığı turnuvada, Usta satranççılar IM Suat Soylu, IM Petar Benkovic (Sırbistan) ve CM Can Haktan Unat, CM Bora Çilek’in yanı sıra İstanbul, Ankara, İzmir, Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Samsun, Çanakkale, Tekirdağ, Eskişehir, Karaman, Manisa, Denizli, Aydın, Muğla ve Antalya illerinden toplam 96 lisanslı sporcu yarıştı.
A (1600 ve üzeri ELO/UKD) ve B (1600 altı ELO/UKD) olmak üzere iki kategoride, İsviçre sisteminde 6 tur olarak oynan turnuvanın Başhakemliğini ise Balıkesir ilinden Ulusal Hakem Ahmet Uçtu yaptı.
Turnuva Hakem heyeti; İl hakemleri Mehmet Ali Beşbudak, Sami Akyüz, Orhan Yağmuroğullarıile Aday hakemler; Nahil Filiz, Erol Ferhatoğlu ve Ahmet Aksal’dan oluştu.
Turnuva sonunda düzenlenen ödül töreninde, dereceye giren sporcuların kupa, madalya ve armağanları Başhakem Ahmet Uçtu vekil hakemi Orhan Yağmuroğlulları tarafından verildi.
Turnuvanın A Kategorisinde; Birinciliği 5 tam puanla Anıl Berk Erdoğan kazanarak 1000 lira, kupa ve hatıra madalyası kazandı. Turnuvada ikinciliği 4 buçuk puanla Petar Benkoviç kazanarak 600 lira, kupa ve hatıra madalyası sahibi oldu.
Yarışmada üçüncülüğü 4 buçuk puanla Ersen Molla kazanarak 300 lira, kupa ve hatıra madalyası, dördüncülüğü 4 buçuk puanla Bülent Güner 200 lira, kupa ve hatıra madalyası; beşinciliği ise Suat Soylu 4 buçuk puanla 100 lira, kup ve hatıra madalyası ile elde etti.
Turnuvada En iyi Ayvalıklı sporcular etabında ise; Birinciliği 3 buçuk puanla Alimert Özsoy (3,5 puan) 200 lira ve hatıra madalyası; İkinciliği, 3 buçuk puanla Ahmet Mahir Demirelli 150 lira ve hatıra madalyası, üçüncülüğü 3 buçuk puanla Utku Demirtaş 100 lira ve hatıra madalyası kazanarak elde etti.
Turnuvanın B kategorisinde ise; Birinciliği 5 buçuk puanla Emre Erdal 300 lira, kupa ve hatıra madalyası kazanarak elde ederken; ikinciliği 5 tam puanla Yılmaz Yaman 200 lira, kupa ve hatıra madalyası ile; üçüncülüğü Başar Aslandoğan 5 tam puanla 200 lira, kupa ve hatıra madalyası ile; dördüncülüğü 4 buçuk puanla Okan İzli 100 lira hatıra madalyası ile; beşinciliği ise 4 buçuk puanla Hasan Ertuğrul Ergökçel 75 lira ve hatıra madalyası ile elde etti.
Yarışmada 3 buçuk puanla en iyi kadın oyuncusu seçilen Merve Özsoy 75 lira ve hatıra madalyası ile ödüllendirilirken; En İyi Ayvalıklı Sporcular ise; Merve Özsoy 3 buçuk puanla 150 lira, hatıra madalyası; ikinciliği İlteriş Kağan Perinçekli, 125 lira, hatıra madalyası ve üçüncülüğü Yavuz Ali Aydın 75 lira, hatıra madalyası ile elde etti.