Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Anadolu Lisesi 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı 22nci AYAL Kültürel Etkinlikleri kapsamında “Şiir Her Yerde’ adlı geleneksel şiir dinletisi İsmet İnönü Kültür Merkezinde yapıldı.
Yönetmenliğinin okulun Edebiyat Öğretmeni Hatice Öğüt tarafından yapılan şiir dinletisinde 21 şiir seslendirildi. Mutluluk, Özlem, Sevda, Anne, Kardeşlik, Hoşgörü, Kahramanlık ve Vatan konularının işlendiği şiirlere Matematik Öğretmeni Uğur Şadi Özdemir türküleriyle eşlik etti. Aleyna Tohumcu öğrenci kemanıyla geceye renk kattı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü, Şube Müdürleri, İlçe Tarım Müdürü ve okul müdürlerinin katıldığı şiir gecesinde çok sayıda şiir sever hazır bulundu.
Okul Müdürü Veli Tuncay muhabirimize yaptığı açıklamada, Geleneksel olarak bu yıl 3.sünü düzenlediğimiz şiir gecesinde muhteşem performans sergileyen öğrencilere, öğretmenlerine ve katılanlara teşekkür ederek sözlerini;
Şiir, ne farklı bir şey söylemek, Ne de kafiyeli söz demektir. Şiir uğraştır, gayrettir, emektir. Şiir mısralara kelimeleri nakış nakış işlemektir” dizeleriyle sonlandırdı.