Atatürk’ün Ayvalık ve Altınova’yı ziyaret edişinin 82. yılında vatandaşlar Ayvalık Belediyesi’nin düzenlediği “ Fener alayında Ata’larına saygı için yürüdü.
Altınova Şehitler Parkı önünden başlayıp Sahil yolu girişine kadar devam eden Fener alayına Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, İkçe Kültür Turizm Müdürü Yasemin Gençer, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilci ve üyeleri ile yüzlerce vatandaş katıldı.
Ayvalık Belediye Bandosu eşiliğinde gerçekleşen ve yaklaşık 3,5 kilometrelik fener alayında vatandaşlar, “Ne mutlu Türk’üm diyene”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” şeklinde sloganlar atarak coşkulu bir şekilde yürüdüler.
Fener Alayı sonunda kalabalığa hitap eden Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “82 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk Altınova’ya geldi. Bu verimli toprakların adı Altınova olsun dedi. O günden beri buranın adı Altınova. Biz de Kemal Atatürk’ün izinden devam edeceğiz. Katıldığınız için çok teşekkür ediyorum. İnşallah daha güzel günlerde beraber olacağız. Bu ülke bu sevgi olduktan sonra bu bayrağımıza, Atatürk’ümüze bu bağlılık olduktan sonra bu ülkeye hiç bir şey olmaz. Hep beraber daha mutlu günlere diyorum” şeklinde konuştu.