Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Fetö’nün darbe girişimine tepkiler sürüyor. Bu kapsamda; ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanında düzenlenen vatan ve demokrasi nöbeti devam etti. Ayvalık Esnaf Odası tarafından vatan ve demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara 15 Temmuz’da şehit olanların ruhları için lokma hayrı yapıldı.
Yaptıkları lokma hayrı ile ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Melih Çakırca, Fethullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimine, Türk Milleti’nin milli iradeyi koruyabilmek adına canlarını siper etmekten kaçınmadığını hatırlattı.
Darbe girişiminin başlamasıyla Türk halkının Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın çağrısıyla sokaklara dökülerek darbecilerin kullandığı tankların altına yatacak kadar büyük kahramanlık örneği gösterdiğini kaydeden Başkan Çakırca, “Ne yazıkki darbe girişimine ellerinde Türk Bayraklarından başka bir silahı olmadan karşı koyan vatandaşlarımızdan 240 vatandaşımız hayatlarını kaybetti. Bizde, odamız üyesi Ayvalıklı esnaf ve sanatkarlarımızın talebiyle bu akşam burada 15 Temmuz şehitlerimizin ruhları için yönetim kurulumuzla birlikte lokma hayrı yaparak, demokrasi nöbeti tutan halkımızla paylaştık. Allah kabul etsin” diye konuştu.