Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ihtiyaç sahiplerine kömür yardımı yaptı.
Derneğin, soğuk kış günlerinin arifesinde mahalle ve köy muhtarlarının yanı sıra Ayvalık Kaymakamlığı ile Ayvalık Belediyesi’nin belirlediği ihtiyaç sahiplerine yönelik başlatılan kömür dağıtımın ilk etabında 310 çuval kömür sahiplerine ulaştırıldı. Ayvalık Belediyesi’nin kamyonetleri ve personeliyle ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar götürülen kömürler memnuniyetle karşılandı.
Konuyla ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fatma Cavlı, derneğin yardımsever bağışçılarının katkılarıyla gerçekleştirdikleri kömür yardımlarını 20 kilogramlık çuvallar halinde dağıttıklarını kaydetti.
Kömür dağıtımlarının başlamasının ardından sadece 3 günde yaklaşık 6 buçuk ton kömürün yoksul vatandaşlara ulaştığını anlatan Fatma Cavlı, “Biz ihtiyaç sahipleriyle, yardımseverler arasında kurulan gönül köprüsüyüz. Bu yüzden de soğuk kış günlerinin öncesinde bağışçılarımızın büyük destekleriyle bu yardımları başlattık. Hedefimiz 5 bin çuval kömür dağıtarak 100 ton kömür dağıtabilmektir. Allah destek veren herkesten razı olsun” diye konuştu.