Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in talimatı ile tepeden tırnağa yenilenen akaryakıt istasyonu Ayvalık için çok önem taşıyan bir gün olan Atatürk’ün Ayvalık’a gelişinin 82. yıldönümüne rastlayan 13 Nisan’da hizmete açıldı.
Ayvalık Belediyesi tarafından yaklaşık iki aylık bir tadilatın ardından A’dan Z’ye yenilenen belediyeye ait akaryakıt istasyonu bugünden itibaren Ayvalıklılara kaliteli bir şekilde hizmet vermeye başladı.
Açılış öncesinde adeta bir gelin gibi bayraklarla, çiçeklerle, balonlarla süslenen Ayvalık Belediyesi Akaryakıt istasyonu, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Garnizon Komutanı Personel Albay Aydın Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi, Gençer, Ayvalık Cumhuriyet Başsavcısı Metin Tokel, belediye meclis üyeleri, petrol ofisi yetkililerinde kesilen kırmızı kurdele ile hizmete girdi.
Ayvalık Belediyesi Akaryakıt İstasyonunun açılışında konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, petrol Ofisi’nin istasyonun yenilenmesine 2 milyon lira harcadığını ve Ayvalık Belediyesine hibe ettiğini belirterek, “İstasyonumuz her yönüyle yenilendi. 3 adet olan yakıt pompasını daha iyi hizmet verebilmek için 5 adete çıkardık. İstasyonun arkasını daha hızlı bir pompa koyduk, daha büyük araçları bekletmemek adına daha hızlı dolum yapılabilecek. Yakıt kapasitesi 60 bin litreden 90 bin litreye çıkarıldı. Tüm depolar tamamen değiştirildi, en son sistemle donatıldı. Burası aslında en son teknolojiyle yapılan bir istasyon. Acil durumlar için bir de su deposu bulunuyor. Her türlü tedbir her türlü önlem alınmıştır. İstasyona 5 bölümlü otomobil yıkama istasyonu yaptık. Vatandaşlarımız 2 lira karşılığında köpük ve suyla araçlarını yıkayabilecekler. Buradan herkese sesleniyorum artık araçlarınızı kendiniz yıkayın burada. Ben aracımı yıkadım burada” diyerek akaryakıt istasyonu hakkında bilgiler verip kazasız belasız bir iş olmasını diledi.
Başkan Gençer, akaryakıt istasyonunun yenilenmesinde katkısı bulunanlara teşekkür ederek hayırlı işler diledi.
İstasyondan ilk akaryakıt dolumunu Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, pompayı alarak makam aracına yaparken, kaymakam Namık Kemal Nazlı’da istasyondan ilk alışverişi yaptı.
Belediyemize ait akaryakıt istasyonunun açılışında vatandaşlara tavuklu pilav ikramı da yapıldı
Yakıt tankları, akaryakıt hatları, elektrik ve su tesisatı, yakıt dolum pompaları, zemin betonu başta olmak üzere tepeden tırnağa yenilenerek Ayvalık Belediyesi tarafından işletilmeye devam edilecek olan akaryakıt istasyonunda 3 akaryakıt, bir LPG bir de ağır vasıtalar için hızlı dolum özelliğine sahip son sistem toplam 5 pompa, 5 araç kapasiteli köpüklü oto yıkama ve bir de lastikçi bulunuyor.