Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Barış Platformu üyeleri ilçe merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak basın açıklaması yaptı.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in yanı sıra Ayvalık Belediye Meclis Üyeleri, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Ahmet Toker, Emek Partisi İlçe Başkanı Ömer Aslan ve Barış Platformu üyelerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik topluluğun ellerinde siyah dövizlerle ‘Barış’ sloganlarıyla gerçekleştirdiği eyleme vatandaşlarda destek verdi.
Barış Platformu üyesi Gülistan Eryılmaz tarafından yapılan açıklamada, “Bu meydanda cinsel ayrım yok, Bu meydanda dinsel ayrım yok, Bu meydanda ırksal ayrım yok, Bu meydanda mezhepsel ayrım yok, Bu meydanda dil ayrımı da yok; Bu meydanda dünya barışını savunan, birbirini seven, saygı duyan ve barış için kaygı duyan insanlar var” denildi.
Açıklamada, “Bu şartlar altında, 01 Eylül Dünya Barış Günü’nü özellikle emperyalist güçlerin ülkemiz üzerinde ve dünyada oynadıkları oyunların sonucunda; katliamların, ölüm ve çatışmaların tüm ülkeyi sardığı bir ortamda karşılıyoruz. 15 Temmuz darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlandı.“ denildi.