Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Cunda Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı sonunda mezuniyet heyecanı, buruk bir coşkuyla yaşandı.
3-A, 3-B, 3-C, 3-D, 3-E ve 3-F sınıflarının mezuniyet gecesi okul bünyesindeki Cunda Uygulama Oteli havuz başında gerçekleştirildi.
Bu yıl mezun olmaya hak kazanan 87 öğrencinin yanı sıra bu öğrencilerin aileleriyle okul idaresi ve sınıf öğretmenlerinin hazır bulunduğu mezuniyet gece; Kenan Pakmaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Cunda Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından oluşturulan müzik topluluğu geceye katılanlara müzik ziyafeti vermesiyle başladı.
Türkiye’nin bacasız sanayisi olarak adlandırılan turizm alanında her biri kendi dalında uzmanlaşmış yetişkin personel olarak mezun olan öğrencilerin kendi elleriyle hazırladıkları yiyeceklerden oluşan yiyeceklerin katılımcılara ikram edildiği gecede mezun olan öğrencilerin mezun olma sevinci ile birbirlerinden ayrılacak olmalarının hüznü bir anda yaşandı.
Gecede mezun olan öğrencilere yönelik bir konuşma yapan Okul Müdür Baş Yardımcısı Malik Çakıroğlu, mezuniyet coşkusunu yaşayan öğrencileri tebrik etti.
Gelecekte her birini mesleklerinin zirvesinde görmeyi hayal ettiğini vurgulayan Çakıroğlu, mezun öğrencilere hayatları boyunca başarılı olmaları için altın değerinde nasihatlerde bulunmayı da ihmal etmedi.
Okul Müdür Baş Yardımcısı Malik Çakıroğlu’nun konuşmasının ardından Okul Müdür Yardımcılarından İbrahim Yamaner’in yanı sıra, sınıf öğretmenleri; Tansel Tuna Tırakyüksel, Nuran Şen ve Meral Özmenek mezun olan öğrencilere diplomalarını verdi.
Okuldan birincilikle mezun olan Esra İmren’in okul şeref kütüğüne ismini çakmasının sonrasında mezuniyet pastasını kesen mezun öğrenciler geleneksel kep fırlatma törenini gerçekleştirmesinin ardından gece sona erdi.