Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Pakmaya Kenan Kaptan Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nda doğa yürüyüşü yaparak Atatürk’ü andılar.
Ayvalık Pakmaya Kenan Kaptan Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri, öğretmenleri Aynur Çiftçi, Tolga Eskikalcı ve Kemal Ateş rehberliğinde Alibey Adası’nda doğa yürüyüşü ve çevre temizliği yaptılar. Oldukça güzel bir havada gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler hem sonbahar renklerin güzelliğini yaşadılar, hem de Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha andılar.
Sabahın erken saatlerinde Alibey Adası’ndan yürümeye başlayan öğrenciler, zeytinliklerin arasından Ada Kamp, Ortunç, Doğaköy Sitesi ve Çamlı Manastırı mevkilerini geçerek tekrar hareket noktasına ulaştılar. Gerçekleştirilen etkinlik boyunca neşe içinde yürüyen öğrenciler, bol bol fotoğraf çekmeyi de ihmal etmediler.
Öğretmenleri tarafından çevre temizliği, orman zararlıları, bitki türleri ve Ayvalık Adaları Tabiat Parkı hakkında bilgilendirilen öğrenciler, Çamlı Manastırı’na geldiklerinde önce, öğretmenlerinden manastır hakkında bilgi aldılar, ardından da yanlarında getirdikleri yiyecekleriyle keyifli bir piknik yaptılar. Çantalarındaki çöp poşetlerini çıkaran öğrenciler, yürüyüş boyunca ormanlık araziye rastgele atılmış cam şişeleri, naylon poşetleri ve diğer çöpleri toplayarak poşetlere doldurdular. Hamamcı Mevkinde bulunan çöp bidonlarına bu çöpleri atan öğrenciler, burada çalıların arasında bulunan çok sayıda şişeyi de toplayarak bölgeyi temizlediler.
Çevre Kulübü Öğretmeni Aynur Çiftçi, en etkili öğrenme yönteminin yaşayarak öğrenme olduğunu belirterek, sınıf ortamında verilen bilgilerin doğal ortamda öğrencilere yaşatılarak pekiştirildiğini, öğrencilerin yakın çevrelerini bile yeterince tanımadığını, bu tür gezilerle hem öğrenciler arasındaki etkileşimin artırıldığını, hem de verimli bir eğitim ortamı yakalandığını söyledi.
Tarih Öğretmeni Kemal Ateş ise, “Atatürk ve silah arkadaşlarını, bizlere hediye ettikleri cennet köşeleri gezip dolaşarak anmak, böylece öğrencilerimizin elimizdeki değerlerin ve güzelliklerin farkına varmasını sağlamak amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.
Alibey Adası’nın merkezinde tamamlanan etkinlik sonrası öğretmenlerine teşekkür eden öğrenciler, yeni gezilerin hayali ile evlerine ulaştılar.