Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Ayvalık Güvercin Derneği tarafından 3 yıl önce hayatını kaybeden güvercin yetiştiricisi Ali Rıza Akar anısına düzenlenen ‘Dönek Güvercin’ yarışması; çevre ilçelerden gelen güvercin tutkunlarının da katılımlarıyla Sarımsaklı’da gerçekleştirildi.
19 finalist güvercinin yer aldığı final yarışması, bölgenin önemli güvercin besicileri; Cemil Güren, Şenol Yazgan, Hamdi Uluçay ve sponsor Ayhan Uçar ‘ın öncülüğünde gerçekleşti.
Ayvalık’ta güvercin besleyicilerinin tek tek kümeslerine gidilerek değerlendirmelerde bulunulup, 19 finalist dönek güvercinin tespit edildiği yarışmada birinciliği Esat Özağra, ikinciliği Serkan Saban, üçüncülüğü ise Yıldırım Demirhat ve Hasan Dokuz’a ait güvercinler elde etti.
Bu kapsamda; Sarımsaklı’da bulunan özel bir restaurantta yapılan kupa töreninde, dereceye giren güvercinlerin sahiplerine kupaları verildi.
Gecede yarışmanın birincisi Esat Özağra’ya kupasını Emrullah Keskin, ikinci Serkan Saban’a kupasını Hasan Vatansever, üçüncü Yıldırım Demirhat ve Hasan Dokuz’a kupalarını ise Ayhan Uçar ve Cemil Güren verdiler.
Yarışma sonrasında muhabirimize açıklamalarda bulunan bölgenin tanınmış güvercin yetiştiricilerinden ve dernek yöneticisi Emrullah Keskin, Ayvalık’ta 3 yıldan bu yana her yıl düzenledikleri ve artık gelenekselleşmeye başlayan Ali Rıza Akar Dönek Güvercin Yarışması’na ilginin her yıl artarak büyümesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Ayvalıklı Güvercin Yetiştiricilerinin birlik ve beraberlik içinde çalışmalarını sürdürmesini diledi.
Yarışmanın birincisi Esat Özağra ise; yarışmaya katılan ve Ayvalıklı güvercin yetişkinlerinin yanı sıra çevre ilçelerden yarışmaya katılan güvercin besicilerine gösterdikleri ilgi için teşekkür ederek, “Bence güvercin yarışmaları sadece şu an bir arada birlik ve beraberlik halinde olmamızın bir vesilesidir. Önemli olan bu sayede kurduğumuz sıkı dostluklar ve kaynaşmadır. Bu tür yarışmaların bölgemizde artarak devam etmesini diliyorum ” diye konuştu.