Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Belediyesi tarafından nüfusunun büyük bir çoğunluğunu Roman vatandaşların yaşadığı Hamdibey Mahallesi’ne yönelik yenileştirme çalışmalarını sürdürüyor.
Bu kapsamda Ayvalık Belediyesi; mahallede bölgenin en büyük ebatlarına sahip bir halı sahanın yapımına başlanmasının ardından, şimdide mahalleye bir de modern oyun ekipmanlarından oluşan bir çocuk parkı yaptırıyor.
Ayvalık Belediyesi bünyesindeki Park Bahçeler Müdürlüğü; Ayvalık’ın Cunda Adası’nda bir, Ali Çetinkaya Mahallesinde iki, adet çocuk parkı yaptırırken, bir çocuk parkını da Hamdibey Mahallesi’nde konuşlandırabilmek için çalışmalara başladı.
Muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, geleceğin büyükleri olan miniklerin daha sosyal koşullarda yetişebilmesi ve çocukluklarını özgürce yaşayabilmeleri amacıyla ilçenin her mahallesine çocuk oyun ekipmanlarından oluşan söz konusu parkları çocukların hizmetine sokmaya çalıştıklarını kaydetti.
Ayvalık’ta roman vatandaşların yoğunlukta yaşadıkları Hamdibey Mahallesi’nin toplumsal farkındalık açısından kendileri için öncelikli mahallelerden biri olduğunu belirten Başkan Gençer, “Biz göreve gelirken de bu mahallede halı saha, düğün salonu ve çocuk parkı inşa edeceğimizin sözünü vermiştik. Şimdi ise bu sözlerimizi tek tek yerine getirmeye başlamış olmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.
Başkan Gençer, çalışmalarının sürdüğü Hamdibey Çocuk Parkı’nın bir hafta içerisinde tamamlanacağını da sözlerine ekledi.