Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü Ayvalık’ta yer alan 16 ilkokulu kapsayan Minikler Futbol Şenliği büyük bir coşkuyla başladı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı faaliyetleri içerisinde düzenlenen Ayvalık Kaymakamlığı 23 Nisan Mini Minikler Futbol Şenliği’nin 1 Nisan-23 Nisan tarihleri arasında gerçekleşeceği ve İlkokulların 1-4. Sınıf öğrencilerini kapsadığı öğrenildi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bine, Şube Müdürü Erkin Kamacı, okul müdürleri, öğretmen ve çok sayıda öğrencinin de yer aldığı açılış töreninde mini miniklerin heyecanı görülmeye değer olarak nitelendirildi.
Turnuvanın çok büyük ilgiyle karşılandığını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Bilen, “Okullar çocuklarımızın sağlam kişilik kazandığı, sosyalleşerek toplumsal hayata uyum kazandığı yerlerdir. Fakat günümüzde gelişen eğitim sistemi farklı düşünmemizi gerektiriyor. Yıl içerisinde zaten Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlükleri faaliyetleri doğrultusunda sportif turnuvalar yapılmakta. Ama hala oyun çağında olan, oyunlarla öğrenen ve kendini geliştiren minik öğrencilerimiz bu sürece dahil olamamaktaydı. Bu düşünce ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile birlikte harekete geçtik. Miniklerin yüzünden de görüldüğü gibi çok doğru bir tercih olmuş. Turnuvada ter akıtacak tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Turnuvada emek harcayan herkese de teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Turnuva hakkında bilgi veren turnuva sorumlusu Ertan Yasal, “Bu turnuvada amaç çocukları yarıştırmaktan ziyade onlara spor sevgisini aşılamaktır. Spor sevgisi kazanan çocuklar daha sağlıklı bir gelecek hayal eder. Aynı zamanda farklı okullardaki öğrencilerin birbiriyle kaynaşması bizim için önemli. Zaten turnuvanın sonunda da tüm okullardan seçilen öğrencilerle karma gösteri maçı yapılacak. Bununla birlikte bu turnuvanın köyden gelen öğrencilerimiz için de farklı bir anlamı var.” dedi.
Aymeyo Futbol sahasında 1 Nisan’da başlayan turnuvanın 15 Nisan final günüyle sona ereceği ve halen karşılaşmaların hafta içi her gün sürdüğü de gelen bilgiler arasında.