Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Türk Polis Teşkilatının 171. Kuruluş yıldönümü törenle kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı’nda saat 10.00’da başlayan törene Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Garnizon Komutanı Albay Aydın Nazlı, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Tokel, Sarımsaklı Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Tok, İlçe Emniyet Müdürü Tolga Alpay, daire amirleri, şehit polis aileleri ve vatandaşlar hazır bulundu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın bir ağızdan okunmasıyla başlayan törende; Ayvalık Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Ayvalık Emniyet İlçe Müdürlüğü’nün çelenkleri Atatürk anıtına sunuldu.
Törende; günün anlam ve önemi konuşmasını İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Fikret Bakır yaptı.
Bakır, 171 yıllık köklü ve başarılı bir maziye sahip olan Türk Emniyet Teşkilatı’nın mensupları olarak yeni bir hizmet yılına halk ve meslektaşlarıyla birlikte girmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Devleti devlet yapan en temel unsur güvenliktir. Güvenliğin olmadığı yerde hiçbir şey düzgün işleyemez. İşte 10 Nisan 1845 tarihinde yayımlanan Polis Nizamnamesi ile kurulan, Polis Teşkilatı’mız da böylesine hayati bir görevi ifa eden kurumlardan biri olmuştur. Kurulduğu günden bu yana kamu hakimiyetinin sağlanarak devlet otoritesinin tesisinden, suçların önlenmesini ve suçluların yakalanarak adalete teslim edilmesinde, huzur ve güven ortamının sağlanmasında, kendisine tevdi edilen görevleri büyük bir özveri ile en iyi şekilde getirmeye çalışmaktır” dedi.
Bakır, görev başında teşkilat mensuplarına ve ailelerine sağlık mutluluk ve başarılar dilemeyi de ihmal etmedi.
Cumhuriyet Meydanında İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen şehit polis ve Mehmetçikler için yapılan lokma hayrının ardından İlçe Polis Karakolu Sosyal Tesislerine geçen Kaymakam Namık Kemal Nazlı öncülüğündeki protokol ve vatandaşlara çeşitli ikramların bulunmasının ardından kutlama programı sona erdi.