Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık’ın tanınmış ve sevilen işadamı Cihan Şişman’ın yaptırdığı Güzel Sanatlar Lisesi bu yılki eğitim ve öğretim yılına hazırlanıyor.
Ayvalık’ta hayırsever işadamı Cihan Şişman’ın kendisine ait büyük bir arazinin üzerine tamamını kendi cebinden ödeyerek yaptırdığı Sebahat ve Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesi’nin inşaatı tamamlandı.
Yaklaşık 10 milyon liraya mal olan okul, 19 Eylül’de başlayacak yeni eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerine kapılarını açmak için gün sayıyor.
İş hayatına atılmadan önce yıllarca öğretmenlik mesleğinin içinde bulunması nedeniyle bir okulda olması gereken her şeyin okul bünyesinde var olabilmesi için masraftan kaçınmadığı gözlenen Cihan Şişman’ın yaptırdığı tam donanımlı 18 derslikli 540 öğrenci kapasiteli 3 bin 100 metrekare kapalı alana sahip Anadolu Güzel Sanatlar Meslek Lisesi’nin Türkiye’nin sayılı okullarından biri olmaya aday olduğu belirtiliyor.
Okulun her iki cephesine dev levhalarla isminin yazılmasından, dev Atatürk büstü ve okul duvarlarını süsleyecek olan kabartma mozolelerine varıncaya kadar en ufak detaylarla büyük bir titizlikle ilgilenen Cihan Şişman, okulun bu aksesuarları için de 30 bin lira harcayarak, yeni nesile bırakacağı eserinin kusursuz olmasını amaçlıyor.
Ayvalık Sanayi Sitesi karşısında yapımı tamamlanan Güzel Sanatlar Lisesi’ni sıklıkla ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler alan Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ise okulun fiziki açıdan her konuda tam donanımlı olmasından memnun.
Geçtiğimiz aylarda Balıkesir’in eski Valisi Mustafa Yaman’ın öncülüğünde gerçekleşen temel atma töreninin ardından her hafta inşaatın çalışmalarını Cihan Şişman ile birlikte yakından takip ettiklerini belirten Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, “Sayın Cihan Şişman hem cebinden para, hem emeğini, hem de zamanından harcayarak bu okulun yapılmasını sağladı. Okul inşaatının her detayı ile yakından ilgilenerek, oldukça büyük özveri ve titizlikle çalışmaların yürümesinin mimarı oldu. Bunun sonucunda da Ayvalık ve Ayvalılara güzide bir okul kazandırdı. Bu güzide okulun sadece fiziki yapısı değil, bu okulda eğitim görecek öğrencilerin de seçimi Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yapıldı. Bu konuda çok titiz elemeler yapıldı. Bu yüzden de bu okulda ilk etapta 35 öğrenci eğitim görecekler” dedi.
Güzel Sanatların bir toplumun gelişmişlik seviyesinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu savunan Kaymakam Nazlı, “Ayvalık, güzel sanatlar konusuna çok yabancı bir ilçe değil. İlçede düzenlenen kültürel ve sanatsal etkinlikler çoğu zaman Türkiye ve bazen de dünya geneline ulaşacak seviyede. Ben, bu okulun da kültür ve sanatın başkenti olmaya namzet Ayvalık için son derece önemli olduğunu düşünüyorum.” dedi.
“Ayvalık Belediyesi’nin okulun yolunu bir an önce düzenleyeceğine inanıyorum”
Okulun tüm fiziki çalışmalarının tamamlandığını, Milli Eğitim Bakanlığının da okul için gereken tüm donanımları sağladığını kaydeden Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, “Ancak okulumuzun tek sorunu yoludur. Bu konu da ben, Ayvalık Belediyesi’nin de bir an önce çalışmalara başlayarak, Sebahat-Cihan Şişman Güzel Sanatlar Okulu’nun 19 Eylül’de başlayacak eğitim ve öğretim yılına kadar bu yol sorununu çözümleyeceğine inanıyorum. Böylelikle de okula ulaşılabilirliğinin de kolaylaşacağını düşünüyorum.” diye konuştu.
Hayırsever işadamı Cihan Şişman memnun
Yaptırdığı okul ile Türkiye’deki milli eğitim camiasına bir tuğla koymuş olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Ayvalıklı hayırsever işadamı Cihan Şişman ise; “Bu okulda pırıl pırıl gençlerin sanatçı olarak yetişecek olması beni ve eşimi daha şimdiden çok heyecanlandırıyor. Biz bu okulda aydınlık gençlerin yetişeceğine inanıyoruz. Bu amaçla da; yapmış olduğu çalışmalarla Ayvalık’ımızın sesini sadece Türkiye genelinde değil, uluslar arası arenada duyurmayı başaran Ayvalık Uluslar arası Müzik Akademisi’nin de okuldaki öğrencilerimize gereken desteği vereceğine inanıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda Ayvalık’ımızdan yetişen genç sanatçılar çıkarak, Türkiye ve dünyada seslerini duyurarak bizlerin de onur kaynağı olacaklardır” ifadelerini kullandı.
Şişman, güzel sanatlar eğitimi verecek olan okulun; doğuştan güzel sanatlara yetenekli öğrencilerin yeteneklerini geliştireceği, istisnai eğitim kurumları arasında yerini alacağını, okuldan yetişecek öğrencilerin; resim müzik öğretmenliğinden, opera, tiyatro, fotoğraf gibi 48 dalda ayrıcalıklı ek puanla girebilecekleri, hatta vakıf üniversitelerinin hemen hepsinde, çoğu yüzde yüze varan burs bulabilecekleri yüksek öğrenim fırsatları bulacaklarını sözlerine ekledi.
Ayvalık’ta Güzel Sanatlar Lisesi’nin ardından Güzel Sanatlar Akademisi
Muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ise; hayırsever işadamı Cihan Şişman’ın yaptırdığı Güzel Sanatlar Lisesi’nin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nın girişimleriyle önümüzdeki yıllarda Ayvalık’a bir de Güzel Sanatlar Akademisi’nin açılması adına bakanlığın gereken çalışmalara başladığını müjdeledi.