Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, geçtiğimiz hafta şiddetli esen lodos fırtınasının ardından vatandaşlar için tehlike teşkil edebilecek ağaçlar, Ayvalık Belediyesi bünyesindeki Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından budanmaya başlandı.
Özellikle yol kenarlarıyla, vatandaşların sıklıkla geçtikleri kaldırımlar üzerinde bulunan ve uzayan dalları nedeniyle tehlike içeren ağaçların ekipler tarafından kontrollü olarak budanması memnuniyetle karşılandı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesindeki ekiplerin yaz sezonu başından bu yana rutin olarak Ayvalık merkez başta olmak üzere Sarımsaklı, Altınova ve Cunda Adası’nda ağaç gençleştirme çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.
Sarımsaklı’da kaldırımlarda uzayan dalları nedeniyle geçit vermeyen palmiye ağaçlarının da budandığını hatırlatan Başkan Gençer, “İlçemizde dalları uzayan ağaçların fırtınalı havalarda dallarının kırılıp vatandaşlarımıza zarar vermemesinin yanı sıra söz konusu ağaç dallarının enerji nakil hatlarına da değerek yangın tehdidi oluşturmasının önüne geçmek amacıyla yapılan çalışmalar tüm hızıyla sürmektedir” dedi.
Rahmi Gençer, tehlike arz eden ağaçların budanmasının ağaç kesmek anlamına gelmediğinin altını çizerek, “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana belediyemiz bünyesindeki tüm birim amirlerine verdiğim en önemli talimat, kesinlikle bir tek ağaç bile kesilmemesine yöneliktir. Ağaç kesenlerin gözünün yaşına bakmadan yasal çerçeveler içerisinde cezai işlemleri uyguladık. Bununla ilgili hiçbir şekilde taviz vermiyoruz, asla da vermeyeceğiz” diye konuştu.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, vatandaşların ikamet ettikleri mahalle, cadde ve sokaklarda da tehdit oluşturan benzeri ağaçlarla ilgili ihbarlarının da belediye bünyesindeki ekipler tarafından titizlikle değerlendirildiğini de sözlerine ekledi.