Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, trafiğe kapalı alanlarla, yaya kaldırımlarına park eden motosikletlere Ayvalık Belediyesi bünyesindeki Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ceza yağdırılacak.
İlk etapta ilçenin trafiğe kapalı caddesi Talatpaşa ile yaya kaldırımlarına park eden motosiklete yönelik yapılan uygulamanın Ayvalık Belediyesi tarafından motosiklet sürücüleri için düzenlenecek park yerlerinin düzenlenmesiyle ilçe geneline taşınacağı öğrenildi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ayvalık Belediyesi Zabıta Müdürü Hasan Narin, “5328 sayılı Kabahatler Kanunu’na göre motosikletlerini yaya kaldırımlarına yada yayalara ait yürüyüş yollarına İlçe Emniyet Müdürlüğü ile yaptığımız mutakabata göre 105 lira cezai işlem uygulanmaya başlayacaktır. Yapacağımız uygulamalarda hatalı park eden motosikletlerin plakasını ve yanlış park ettiği saat ve tarihi yazacağız. Fotoğrafını da çekerek, motosiklete bildirim belgesini yapıştırıyoruz. Bu işlemin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yazı ile plakaları; motosiklet sahibi yada sürücünün tüm bilgilerini bildireceğiz. Bu işlemlerin ardından şahsa 105 lira ceza yazacağız. Bu uygulamayla trafiğe kapalı alanlarla, kaldırım üstlerine park yapılmasının önüne geçmeyi yada en asgariye indirmeye çalışacağız.” dedi.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in öncülüğünde motosikletler için park alanları oluşturacaklarını da kaydeden Hasan Narin, “Motosikletler için park alanını da oluşturduktan sonra bu uygulamayı Ayvalık geneline yayacak ve hatalı park yapan motosiklet sürücülerine bu cezaları yazmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.