Balıkesir Barosu’nda ruhsat almaya hak kazanan 13 stajyer avukat düzenlenen yemin töreninde cübbe giyerek avukatlık mesleğine ilk adımlarını attı.
Balıkesir Barosu yeni hizmet binası konferans salonunda düzenlenen törende ruhsat almaya hak kazanan Ercan Akkoyun, Begüm Sert, Yunus Emre Özçelik, Mert Kubilay Dalkılıç, Sinem Öngören, Mustafa Dede, Kübra Topçu, Kübra Alarslan, Çisem Aksoy, Asiye Yılmaz, Celile Erol, Ceren Kırbaş ve Burak Çakar yemin ettikten sonra cübbe giyerek avukatlık mesleğine ilk adımı attılar. Balıkesir Barosu Başkanı Av. Yaşar Meyvacı yaptığı konuşmada " Bugün 13 arkadaşımız ruhsatlarını alacaklar. Ruhsat almaya hak kazandılar. Çok zorlu olduğunu bildiğim bir hukuk eğitimi aldılar. Epey yoruldular, yıprandılar. Diplomalarını aldıktan sonra bize geldiler, staj yapmak için başvurdular. Stajlarını bizim staj eğitim merkezimizde yaptılar. Elimizden geldiğince, gücümüzün yettiğince kendilerini biraz da biz biçimlendirmeye çalıştık. Onları ideal avukat ölçülerine getirmeye çalıştık. Bundan sonrası artık kendi gayretleriyle olacak. Çünkü avukatlık, ‘hah tamam ben oldum artık’ deyip işin ucunu bırakacağımız bir meslek değil. Her gün biraz daha hazırlık gerektiren bir meslek. Bu yönüyle de zorlu bir meslek. Arkadaşlarımıza birazdan sizlerin huzurunda yeminlerini ettireceğiz, cübbelerini giydireceğiz ve ruhsatlarını vereceğiz. Ben öncelikle onları kutluyorum. Aldıkları eğitim, bitirdikleri staj, gösterdikleri gayret nedeniyle onları kutluyorum. Hepsine aramıza hoş geldiniz diyorum. Bu büyük bin kişilik aileye katılıyorlar. Biz bin kişilik bir aile olduk. Balıkesir Barosu artık ülkenin kalabalık barolarından birisi haline geldi. Bu arada anneleri, babaları kutluyorum. Ne mutlu onlara yetiştirdiler, büyüttüler, okuttular, yemediler yedirdiler, giymediler giydirdiler. Bu günü görmek bütün anne ve babaların hakkı. Onları kutluyorum. Bu arada hemen hemen her konuşmamızda belirttiğimiz gibi biz Balıkesir Barosu olarak istiyoruz ki Balıkesirliler, Balıkesir Barosu’nun ne olup olmadığını bilsinler. Biz 1920’de kurulmuş, Türkiye’nin en eski barolarından birisiyiz. Pek çok baro daha sonraki tarihlerde kurulmuş. Bizim kurucularımızın her birisi Kuvayi Milliye hareketinin, Türkiye’deki ve Balıkesir’deki öncüleri. Bu avukatlar gündüz Adliye koridorlarında avukatlık yapmışlar, gece tüfeklerini çıkartıp, silahlarını kuşatıp işgalcilerle mücadele etmişler ve Kuvayi Milliye direnişinin yayıldığı yerlerden birisi de Balıkesir. Biz bu kişiler tarafından kurulan bir baronun mensupları olarak ayrıca övünçlüyüz, kıvançlıyız ve onların koyduğu çizgiden asla sapmamaya da özen gösteriyoruz. Hiç kimse Balıkesir Barosundan o çizgiden sapmasını beklemesin dedik ve demeye de devam ediyoruz" dedi.
Balıkesir Barosu üyesi olmanın bir ayrıcalık olduğunun altını çizen Başkan Meyvacı " Az önce nedenlerini izah etmeye çalıştım. Oldukça zorlu bir mesleğe giriyorsunuz ama gözünüz korkmasın. Siz bu mesleği yapabilecek donanıma sahipsiniz. O şekilde donatıldınız. Elbette zorluklarla, güçlüklerle karşılaşacaksınız. Ama mutlaka altından kalkacağınıza inanıyorum. Hepinizin çok başarılı olacağınıza inanıyorum. Şunu asla unutmayın; Balıkesir Barosu günün 24 saatinde, her gün sizin yanınızda" şeklinde konuştu.
Başkan Meyvacının konuşmasının ardından 13 stajyer avukat yemin edip cübbe giyerek avukatlığa ilk adımı attılar.