Dursunbey’de kırsal mahallelerden çocukların eğitim gördüğü Dursunbey Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri büyük bir başarıya imza atarak takım halinde Türkiye ikincisi oldu. Öğrencilerin bu başarısı Balıkesir’i Türkiye şampiyonalarında iki takım ile temsil etme fırsatı da verdi.
Bocce okul sporları branşında üç yıldan bu yana müsabakalara katılan ve üst üste üç kez Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı kazanan Dursunbey 125.Yıl İMKB Yatılı Bölge ortaokulu öğrencileri, Mersin’de bölge şampiyonlarının katıldığı müsabakalarda Balıkesir ve Dursunbey’i temsil ettiler.
Daha önceki yıllarda Türkiye 5 ve 7.si olan sporcular bu yıl Mersin’de gerçekleşen Şampiyonada çekişmeli müsabakalar sonucu çeyrek finale çıktı. Önce Aydın, ardından Osmaniye takımını eleyen Yatılı Bölge Okulu Öğrencileri, finalde Bolu Sakarya ortaokulu ile karşı karşıya geldi. Final müsabakasında rakibi ile başa baş mücadele eden Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri Bolu ekibine elenerek turnuvayı Türkiye 2. si olarak bitirdi. Bu sonuç ile Balıkesir ili daha önceden bir takım ile bölge müsabakalarına katılırken, Türkiye derecesi alan YBO sayesinde artık bölge şampiyonasına Balıkesir iki takım ile katılacak.
Balıkesir, Dursunbey ve 125.Yıl İMKB Yatılı Bölge Ortaokuluna bu gururu yaşatan öğrenciler; Ferdi Örs, Recep Çimen, Serkan Güçlü ve Yıldıray Sert elde ettikleri başarı sonrası kendilerine destek olan öğretmenleri Ferit Uslu ve diğer tüm emeği geçenlere teşekkür ettiler.