Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yılı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Vali Yazıcı, yiğitlik ve cesaretleriyle düşmana karşı kahramanca direnen Balıkesirlilerin, Millî Mücadele’ye büyük güç verdiğini kaydetti.
Kalbimiz, memleketimiz ve bayrağımız için çarpmaktadır ifadelerini kullanan Vali Ersin Yazıcı, "Bu millet devletiyle birlikte bir bütündür, bizi diğer milletlerden ayırt eden de vatana sonuna kadar bağlılık ve bağımsızlık tutkusudur; İnanç, azim ve kararlılıkla enerjimizi ülkemizin kalkınması ve insanımızın iyiliği için gösterdiğimiz gayrettir. Bugün ise bu büyük mücadelenin bu onurlu, şanlı başarının mirasçıları olan bizler bütün bunları bir emanet bilmeli ve emaneti yücelterek korumayı ilke edinmeliyiz. Balıkesirli hemşehrilerim yıllarca birlik ve beraberlik içinde sosyal toplumun en başarılı örneğini vermişlerdir. Her alanda çağı yakalamış bir Balıkesir’i oluşturmak için çok çalışmalı, şehrimizi daha kalkınmış, daha çağdaş ve daha mutlu yarınlara ulaştırmalıyız. Bizlere düşen görev ise tarihiyle, muhteşem doğasıyla, çok önemli doğal ve kültürel değerlere sahip ilimizin kalkınması ve gelişmesi için var gücümüzle çalışmaktır. Hepimizin ortak değeri, Balıkesir olmalıdır"dedi.
Tüm şehitlerimize ve halkımıza layık birer vatanperver olabilmek ve ekonomik, sosyal ve kültürel aydınlanmanın gerçekleştirilmesi için aynı azim ve gayretle çalışmamız gerektiğini ifade eden Vali Yazıcı, " Balıkesir; sanayisi, tarım alanları, fabrikaları, tarihi ve turistik yerleri, iklimi ve sahili ile Türkiye’nin gelecek vaat eden kentlerinden birisidir. Kentimizin düşman işgalinden kurtulmasında ve bugünlere gelmesinde emeği geçen herkesi saygıyla anıyorum. Şehrimizi bir dünya kenti yapma yolunda çalışmalarımız devam etmektedir. Siz değerli Balıkesir Halkı’ndan aldığımız güç ve güvenle çalışmalarımız artarak devam edecektir."dedi.
Balıkesir’in kurtuluş mücadelesinin, bir milletin yeniden varoluşunun eşsiz bir örneği olduğunu ifade eden Vali Yazıcı," Millî Kurtuluş Mücadelemizin zafere ulaşmasında önemli bir yere sahip Balıkesirliler, bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik saldırılara da hiçbir zaman geçit vermeyecektir. 94 yıl önce Balıkesir’de parlayan Millî Mücadele Ateşi ve Kuva-yi Milliye Ruhu bugün de devam etmektedir. 94 yıl önce Balıkesir Halkı’nın birlik ve beraberlik içerisinde verdikleri kurtuluş mücadelesi sonucunda işgal sona erdirilmiş, Balıkesirlilerin göstermiş olduğu varoluş mücadelesi ile söz konusu vatan olduğunda, Türk Milletinin karşısında hiçbir gücün duramayacağı dost-düşman herkese ilan edilmiştir. Koca Seyit’in torunları 15 Temmuz gecesi, aynı birlik ve beraberlik ruhunu sergilemek suretiyle, demokrasimizi ve tüm halkımızı hedef alan bir terörist darbe girişimini canı ve kanı pahasına bertaraf etmeyi başarmıştır. Bu birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece, aşamayacağımız hiçbir engelin, alt edemeyeceğimiz hiçbir iç veya dış tehdidin olamayacağına inanıyorum"dedi.
Balıkesir Halkı’nın 6 Eylül 1922’de milletin namus ve bağımsızlığı için bir bütün olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, "Balıkesir’in bu asil duruşunu saygıyla selamlıyor, kendileri için mukadder olan muzafferiyeti kanlarıyla, canlarıyla sonuna kadar hak eden o mübarek insanları rahmetle yâd ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, yürekleri vatan aşkı ile dolu aziz şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anarken, tüm Balıkesirli Hemşehrilerimin 6 Eylül Kurtuluş Bayramını kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım."cümleleri ile mesajını tamamladı.