Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi 2015-2016 eğitim-öğretim yılı mezunları için Bandırma 17 Eylül Stadyumu’nda mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Bandırma Meslek Yüksekokulu öğrencileri katıldı.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi 2015-2016 eğitim-öğretim yılı mezuniyet törenine, Bandırma Kaymakamı Tuncel Sonel, 6. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mustafa Rüştü Çelenk, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Yılık, İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, Bandırma Müftüsü Süleyman Küçük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ve diğer protokol üyeleri ile Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrenci aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Balıkesir Yörem Halk Oyunları Ekibi gösterileriyle renk kattı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Birincisi Fikriye Dilara Güneş, Sağlık Bilimleri Fakültesi Birincisi, Hemşirelik Bölümü öğrencisi Seda Baydemir, Bandırma Meslek Yüksekokulu Birincisi, Gıda Teknolojisi Bölümü öğrencisi Ümit Avcu çıktı. Sırayla söz alan birinciler, kendilerinin yetişmesinde emekleri bulunan ailelerine ve üniversitemiz öğretim elemanlarına teşekkür ederek, üniversitemiz ve Bandırma’dan güzel arkadaşlıklar ve anılarla ayrılacaklarını dile getirdiler.
3 bin 710 son sınıf öğrenciyi mezun etmenin gururunu yaşadıklarını dile getiren Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, ’’Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi henüz 1. yaşını geride bırakmış genç bir üniversitedir. Bizler böyle genç ve dinamik bir üniversitenin mensupları olarak üniversitemizle gurur duyuyor ve üniversitemizin gelişmesi için büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Bir yandan eğitimin kalitesini artırabilmenin, bir yandan bilimsel faaliyetlerde bulunabilmenin, bir yandan da her türlü altyapı gereksinimlerini tamamlayabilmenin gayreti içerisindeyiz. Hedefimiz, 2023 Türkiye’sinde rol alacak, 2071 Türkiye’sini inşa edecek nesiller yetiştirmektir’’ dedi.
Üniversite büyütme çalışmalarının devam ettiğini belirten Rektör Özdemir, ’’Devletimizin, akademik ve idari personelimizin, öğrencilerimizin ve halkımızın desteğiyle üniversitemiz her geçen gün daha da büyüyecek ve gelişecek. Bunu hep birlikte göreceğiz inşallah. Her yıl yeni eğitim-öğretim programları, eğitim-öğretim mekanları, sosyal, kültürel ve sportif tesisler kazandıracağız üniversitemize. Amacımız, hep daha ileriye ve daha iyiye ulaşmak olacaktır. “Güney Marmara’nın Parlayan Yıldızı” olabilmek için her gün azimle, inançla ve kararlılıkla çalışacağız. Bugün burada herkes çok mutlu, herkes çok heyecanlı. Çünkü öğrencilerimiz emeklerinin karşılığını alıyor bugün; bizler de pırıl pırıl gençlerimizi mezun etmenin, ülkemize kazandırmanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz. 23 Nisan 2015 tarihinde kurulan üniversitemiz, 6 yerleşkesi, 5 fakültesi, 4 meslek yüksekokulu, 1 yüksekokulu, 23 bölüm ve 43 programı, 4 enstitüsü, 2 doktora ve 5 yüksek lisans programı, 222 akademik ve idari personeli ve 9.500 civarındaki öğrencisi ile eğitim-öğretim ve araştırma hizmetlerini sürdürmektedir’’ dedi.
Rektör Özdemir üniversitede açılacak yeni bölümlerin de müjdesini verdi. ’’Kısmet olursa, yakın bir zamanda Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ne bağlı mevcut 5 Fakültemize ilave olarak, ki bu fakülteler hepimizin malumu olduğu üzere İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi ile Ziraat Fakültesi’dir ve Ziraat Fakültesi hariç diğer dört fakültemize bu yıl öğrenci alınacaktır. Hukuk Fakültesi, Edebiyat Fakültesi ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nin de açılmasını bekliyoruz’’ dedi.
Öğrenci alımı yapılan bölümler hakkında da bilgi veren Rektör Özdemir, “Mevcut bölümlere ilave olarak, Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde 7 bölüm, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde 7 bölüm, Denizcilik Fakültesi’nde 3 bölüm, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde 1 bölüm, Yabancı Diller Yüksekokulu ve Rektörlük bünyesinde 2’şer bölüm daha açılmış olup, bunlara peyderpey öğrenci alımı gerçekleştirilecektir.Keza, mevcut programlara ilave olarak, Meslek Yüksekokullarımızda da toplam 16 yeni program açılmıştır.Ayrıca, 5 farklı Anabilim Dalı’nda 7 adet yüksek lisans ve doktora programları da açılmış olup, ilk öğrencilerini kısmet olursa bu yıl alacaktır. Önümüzdeki hafta içerisinde 3 Anabilim Dalı’nda 6 yeni tezli ve tezsiz yüksek lisans programının başvurusunu daha gerçekleştirip, o programlara da bu yıl öğrenci almaya çalışacağız. Bunların yanı sıra, yeni eğitim-öğretim yılı başlamadan önce hazır olması gereken çok sayıda mevzuat çalışmaları için de mevzuat komisyonumuz yoğun bir çaba sarf etmektedir. Diğer yandan, Dış İlişkiler Ofisi, Uluslararası Öğrenci Ofisi, Kariyer Merkezi vb. çok sayıda birim açılışı da gerçekleştirilmiştir. Öte yandan, yeni bir üniversite olmasına rağmen, heyecanlı ve aktif öğrenci kulüpleri ve toplulukları ve onlara yardımcı olan öğretim elemanlarıyla birlikte üniversitemizde bugüne kadar çok sayıda bilimsel ve kültürel etkinlik gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz tarafından gerçekleştirilen bu etkinliklere olan üniversite desteği, bundan sonra da artarak devam edecektir.Diğer yandan, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin önemli gündemlerinden bir tanesi de kampüs alanının genişletilmesi ve bina inşaatlarının yeni yılla birlikte başlatılmasıdır. Bu amaçla, Bandırma’ya ve Balıkesir’e yakışır bir kampüs için gerekli çalışmalar devam etmektedir.Sayıları giderek artan fakülteleri, bölümleri, programları, idari birimleri, akademik ve idari personeli, bilimsel ve kültürel etkinlikleri ve inşa edilecek kampüsü ile başta Bandırma olmak üzere Balıkesir ve ülkemizin bilim ve kültür yaşamına değer katan bir üniversite olmak yolunda özveri ile çalışan üniversitemiz, bundan sonra da aynı azim ve özveri ile çalışmalarını sürdürecektir’’ dedi.
Törende Bandırma Kaymakamı Tuncel Sonel, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza yaptıkları konuşmalar ile mezunlara yeni yaşamlarında başarılar dilediler.
Törende bölümlerinde dereceye giren öğrencilere protokol üyelerince belge ve hediyeleri verildi. Daha sonra tüm mezun öğrencilere de belgeleri verildi. Ardından tüm mezunlar Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir eşliğinde kep atma heyecanı yaşadı.
Törenden sonra Balıkkesir Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği 3 tır 6 bin kişilik iftar yemeğini öğrenci ve öğrenci ailelerine dağıttı.