Balıkesir’in Bandırma ilçesinde binlerce kişi, demokrasi nöbetinin son gününde de Cumhuriyet Meydanı’nı doldurdu.
Bandırma Cumhuriyet Meydanı’na 15 Temmuz darbe girişiminin ardından her akşam adeta akın eden vatandaşlar, demokrasi nöbetinin 27. günü olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son gün olarak belirttiği günde de Cumhuriyet Meydanı’nı doldurdu. Vatandaşlar, oturdukları yerlerinden Kur’an-ı Kerim okudular. Ellerinde Türk bayraklarıyla milli birlik vurgusu yapan vatandaşlar şehitler için dua etti. 7’den 70’e alanı dolduran Bandırmalılar, ilk günkü darbeye direnme aşkı ile sabaha kadar yorulmadan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanları boş bırakmayın mesajını yerine getirdi.
Nöbet sırasında vatandaşlar, getirdikleri erzakları paylaştı. Darbe karşıtı sloganlar yapılırken Türk bayrakları ellerden düşmedi. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, mehter marşları, Dombıra ve Mustafa Yıldızdoğan’ın “Ölürüm Türkiyem” ve İsmail Türüt’ün "Çıkarın da idamı asın şu köpekleri" şarkılarıyla coştular.
Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, ’’15 Temmuz’dan bu geceye 11 Ağustos’a meydanları boş bırakmayan Milletimizden Allah razı olsun teşekkürler Bandırma’’ dedi.
Bandırma Ak parti ilçe başkanı Alp Bostancı ise, ’’?Demokrasi Nöbeti? ’nde 27. gecede Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda finalimizi yaptık. Emeği geçen, bizimle beraber demokrasi için, vatanımız için, geleceğimiz için nöbet tutan tüm halkımıza ve onlara çeşitli ikramlarda bulunan hayırsever vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu nöbetler el ele milletçe ’Milli İrade’nin zaferi?dir’ dedi.
Vatandaşların demokrasi nöbeti, sabahın ilk ışıklarına dek devam etti.