Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, başkan yardımcılarıyla gerçekleştirdiği basın toplantısında, 10 Haziran Cuma günü Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur’un gerçekleştirdiği araç tanıtım toplantısına davet edilmesine rağmen bilinçli katılmadığını söyledi.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, başkan yardımcıları Ozan Onur ve Mehmet Sert ile makamında gerçekleştirdiği basın toplantısında 10 Haziran Cuma günü Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un belediye çevre sağlığı ilaçlama hizmetleri kapsamında, insansız hava aracı, ekipman ve araçlarla ilgili gerçekleştirdiği tanıtım toplantısını şov ve gövde gösterisi olarak eleştirdi.
Bandırma Belediyesi’nin haşere ve sinekle mücadeleye Aralık ayında iki araçla başladığını ve bu mücadelenin deneyimli bir ekip tarafından yürütüldüğüne dikkat çekerek, “Bu mücadele Bandırma Belediyesi’nden alınarak, büyükşehir belediyesine geçti ve ilaçlamada bu yıl geç kalındı. Vatandaşlar bu konuda sıkıntılı ve bizlerden belediye olarak ilaçlama istiyorlar. Bize göre bu mücadelede geç kalındı. Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, 45 aracı ve helikopteri Bandırma’ya taşısa da kentte sinek var. Yetki bizdeyken bu mücadeleyi biz iki araçla yapıyorduk, şimdi de bu iş için büyükşehir belediyesinin Bandırma’ya tahsis ettiği iki araç var. Yani bu iş gövde gösterisiyle olmuyor. İşe bakın büyükşehirin filosundan bizlerde memnuniyet duyuyoruz ama bizim için sonuç önemli. Ayrıca, o araçlar da Bandırma’nın ve bizlerin parasıyla alınıyor. Bu yapılanlar da Bandırma’nın parasıyla oluyor” dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un Bandırma Belediye Başkanı olarak şahsında gerçekleşen tanıtım toplantısına davet ettiğine dikkat çeken Dursun Mirza, “Edip Bey, telefonla beni de toplantıya davet etti. Kendisine aramızda bu konuda tartışma var. Gelir, katılır, çıkıp konuşursam eleştirilerimi söylerim, şık olmaz, dedim. O toplantıya onun için katılmadım” dedi.