Bandırma ve Gönen’de düzenlenen demokrasi nöbetine katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, FETÖ terör örgütünün din ile alakası olmadığını, dini kullandığını ifade eden Uğur, “FETÖ terör örgütü sapık bir dini ideolojiye sahip. Bir dikta rejimi kurmak istiyordu. Ama millet bunlara izin vermedi” dedi. Uğur konuşmasında ayrıca Bandırma ve Gönen’e yapılacak yatırımlar hakkında da bilgiler verdi.
15 Temmuz darbe girişimi ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile başlayan Demokrasi Nöbetleri Balıkesir ve ilçelerinde devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, dünkü demokrasi Nöbetleri’nde Bandırma ve Gönenliler ile bir araya geldi. İlk olarak Bandırma’nın Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe konuk olan Başkan Uğur’a Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, AK Parti eski milletvekili Cemal Öztaylan, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri ve binlerce vatandaş eşlik etti.
Bandırmalılara darbe girişimi için geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Uğur, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin büyük bir kalkışma ve darbe girişimi ile karşı karşıya kaldığını söyledi. Asker üniforması giyen hainlerin demokrasiyi katletmek istediklerini ifade eden Uğur şöyle konuştu: “Türkiye Büyük Millet Meclisimizi bombaladılar. Yine polis merkezimizi bombaladılar. Boğaz Köprüsü’nde normal savunmasız vatandaşlarımızın üzerine kurşunlar yağdırdılar. Selçukluların, Osmanlıların torunu olan bu büyük millet, necip Türk milleti darbecilere karşı koydu. Tankların önüne geçti, tankların önüne oturdu. F-16’lara yumruğu ile mukavemet etti. Darbeyi milletin darbesi geri çevirdi. Yaşım itibarı ile 1960 27 Mayıs’ı, 1971’de yine 12 Mart muhtırası dönemini ve 80 ihtilalini, e bildirileri hepsini yaşadık. Ama bu sefer bu darbe kanlı bir darbe olacaktı. 200’ün üzerinde şehidimiz, yaralılarımız var. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, milletimizin başı sağolsun. Bütün gazilerimize, yaralılarımıza Allah’tan şifa diliyorum”.
Darbecilerin ilk hedefinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyleyen Başkan Uğur, “Cumhurbaşkanımızın bulunmuş olduğu otele gidip onu vurmak için harekete geçtiler. Onlar iradeyi cüssiyesi ile hareket ederken, iradeyi külliye var. Cenab-ı Allah’ın iradesi. O demeden hiçbir şey olmuyor. Onun iradesi dışında yaprak kımıldamaz. Ne oluyor 15 dakika önce oradan hareket ediyor ve İstanbul’a geliyor. İstanbul’da havaalanında yine teröristler var. Ama özel harekatçı polisler bir baskın yapıyor ve onları teslim aldıktan sonra 3.5 saat havada kalan Cumhurbaşkanımızın uçağı iniyor. Ondan sonra Cumhurbaşkanımız bir açıklama yaptı. Dedi ki ‘Ey millet meydanlara, sokaklara çıkın. Bu darbeyi siz durduracaksınız’ dedi. Bunun üzerine bütün halkımız 81 ilde, Güneydoğu’daki ilerde de bütün millet sokaklara çıktı. Tankların önüne çıktı. Teröristlerin önüne çıktı. Bizlerde belediyeler olarak, iş makinelerimiz ile itfaiyemiz ile, araç gerecimiz ne varsa kışlaların önüne gittik. Bu teröristleri darbecileri hareket ettirmedik” diye konuştu.
Konuşmasında FETÖ terör örgütünün din ile alakası olmadığını, dini kullandığını ifade eden Uğur, “FETÖ terör örgütü sapık bir dini ideolojiye sahip. Bir dikta rejimi kurmak istiyordu. Ama millet bunlara izin vermedi. Millete görünümü sanki milletten yana, dinden yana gözüküyordu. Dindar nesil, altın nesil, milleti uyutarak okullar, yurtlar vs. şuanda olağanüstü hal ilan edildikten sonra 2400’den fazla üniversite, lise, yurt, dershane, Bandırma’da, Balıkesir’de Türkiye’nin neresinde varsa hepsi kapatıldı. Bütün gayrimenkuller şuanda vakıf olanlar Vakıflar Genel Müdürü’ne, diğerlerini hepsi devlete geçti. Hepsi devletin malı, tapuları mühürlendi. Ben Belediye Başkanı olduğumda ilk defa bizim Toplu taşıma Merkezi’ndeki belediyeye ait binadaki dershaneyi boşaltmıştım. Daha sonra bu olaylar olmadan öncede daha önce Vakıf başkanı olduğum bir binayı boşalttırmıştım. Bunların hiçbir şeyi kalmadı” dedi.
Darbe girişimine siyasi görüş ayrımı olmadan tüm milletin karşı koyduğunu belirten Başkan Uğur konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Millet bu darbe girişimine karşı koydu. Burada Cumhuriyet Halk partilisi, Milliyetçi Hareket Partilisi, AK Partilisi, siyasi parti gözetmeksizin herkes var. Zaten bu darbe hareketine bütün siyasi parti grupları karşı çıktığını açıkladı. Bugünde Reis-i Cumhurumuz tüm siyasi parti liderlerini Beştepe’ye çağırdı ve onlar ile bu konuyu konuştu. Görüyorsunuz milletimizi daha birleştirdi, bütünleştirdi, tel yumruk haline getirdi bu olay. Memleketimizin özlediği bir tablo oluştu. İnşallah bu tablonun oluşması ile terör ile de daha iyi mücadele edilecek. Bu FETÖ ile de paralel yapı ile de daha iyi mücadele edilecek. OHAL’in eski adı Örfi idare. Örfi İdare’de sokağa çıkma yasağı vardı. 21’den sabah saat 08’e kadar sokağa çıkmazsın. Şimdi OHAL ilan edildi. Eve girmek yasak, herkes meydanlara. Vatandaşımız ve milletimiz ile ilgili hiçbir kısıtlama yok. Millet yaparsa darbeyi böyle yapar. Millet demokrasiye böyle sahip çıkar. Bu terör örgütünü son kırıntıları da tek tek yakalanıyor. Çiğli’nin Astsubayı bir generale emir veriyor. Bunlar PKK’nın KCK’sı gibi. Geliyordu belediye başkanına KCK’nın lideri talimat veriyordu. Bunlar KCK’dan daha beter. Bunların terör örgütlerinde ne farkı var. Bunlarında IŞİD’den, PKK’dan farkı yok. İnsanlara ateş ediyor. Şimdi tutuklanan generallerin ve askerlerin cebinden bir dolar çıkıyor. Okunmuş dolarlar. Bu paralar F serisi, G serisi derecelerini gösteriyor. Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı var. Bunlar ne yapar? Cumhurbaşkanını korur. Ama ne yapıyorlar darbeyi planlıyorlar darbeyi. Muhafız Alayı lağvediliyor. Yeni bir sistem kurulacak. Bu yeni sistem Türkiye’de darbeyi önleyecek bir sistem kurulacak”.
Konuşmasında Bandırma’ya yapılacak çalışmalar ve Bandırma Limanı projesi ile ilgili bilgiler de veren Başkan Uğur, “Bandırma’yı Türkiye’nin vizyonu olacak bir kent yapmak istiyoruz. Bandırma Belediye Başkanımız ile beraber bir liman ve organize sanayi bölgesi projemiz var. Peşini bırakmadım bunun. Belediye Başkanımız Dursun Mirza ile beraber gittik. Daha sonra Erdek Belediye Başkanı ve meclis üyeleri ile gittik. Sonra konomi Bakanı ile, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile gittim. Sayın Başbakanımız ile gittiğimizde Roterdam’ın ciosu dedi ki Ahmet Davutoğlu’na ‘Bu organize sanayi bölgesi ve liman işini devletten destek ile yaparsak bu iş çabuk olur başarırız. Bizim yatırımcımız da buna hazır’. Şimdi bu devletlerarası anlaşmayı yazdırıyorum. Resi-i Cumhurumuza, Sayın recep Tayyip Erdoğan’ın yanına çıktığımda şuandaki Başbakanımız Binali Yıldırım’ı Beştepe’ye çağırdı. Sen dedi Ulaştırma Bakanısın dinle bakalım bu iş nasıl olur? Dinledi oda bu işe şahit, oda biliyor bu işin nasıl olacağını. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Ekonomi Bakanı, Kalkınma Bakanı biliyor. Bandırma halkı biliyor. Bandırma’ya liman yapılsın Organize Sanayi Bölgesi yapılsın istiyor musunuz? İstiyorsunuz. Buna Bandırma, Balıkesir ve Türkiye’nin ihtiyacı var. Bu Türkiye’nin vizyonu olacak bir proje. Kavşaklar ile ilgili çalışmalarımız da sürüyor” dedi.