Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 36. Geleneksel Kurtdereli Yağlı Güreşleri’nin ardından değerlendirme yaptı. Başkan Yılmaz, "Güreşçiler için bütün imkanlarımızı seferber ettik.Güreşlerde takım, farklı düşünceler ve siyaset yoktu. Güreşçiler sadece güreşi düşündü" dedi.
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 36. Geleneksel Kurtdereli Yağlı Güreşleri’nin ardından değerlendirme yaptı. Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın şanına, şöhretine ve gelenekselliğine yakışır bir şekilde Kurtdereli Güreşleri’ni tamamladıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, "Öncelikle böylesine mükemmel bir etkinliğin altına imza atan büyük Karesi ailesine, bizleri yalnız bırakmayarak yurtiçi ve yurtdışından organizasyona gelen tüm misafirlerimize ayrıca hiçbir zaman bizden desteklerini esirgemeyen Balıkesirli hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Düzenlenen organizasyonu tüm Balıkesir’in sahiplendiğini ve ev sahibi gibi davrandığını gördük. Bu nedenle en büyük destekçimiz olan vatandaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.
25 kanalın canlı olarak yayınladığı ve 52 basın mensubunun güreşleri takip ettiğini söyleyen Başkan Yılmaz, "Değerli basın mensuplarımıza da gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür ediyorum" dedi.
Hollanda, Almanya, Bosna, İran, Mısır, Kazakistan, Kırgızistan, Fas, Cezayir, Arnavutluk, Romanya, Polonya’dan çok sayıda protokol ve misafirin katıldığı 36. Geleneksel Kurtdereli Yağlı Güreşleri’nde 21 kişilik davul zurna ekibi, 45 kişilik hakem heyeti, saha içinde 4 kişilik temizlik ekibi, 4 yağcı ve 2 bezci yer aldı. Kurtdere Mahallesi’nden 35 gencin de büyük katkı sağladığı güreşlerde 5 bin Türk bayrağı dağıtıldı.
Edirne Kırkpınar ağası Seyfettin Selim, Kepez Güreş Ağası Yahsem Korkmaz ve Kağıthane Güreş Ağası Yusuf Yoldaş başta olmak üzere çok sayıda güreş ağasının Kurtdereli Güreşleri’ne katıldığını söyleyen Başkan Yılmaz,"Kurtdereli Güreşlerine Türkiye’nin dört bir yanından kilometrelerce yol kat edip gelen bizlere değer veren ağalarımıza da bizlere destek verdikleri için çok teşekkür ederim" dedi.
"Yağlı güreş tarihi araştırıldığında güreşlerin başka medeniyetlerde olmadığını göreceksiniz" diyen Başkan Yılmaz, "Kurtdereli Er Meydanı’na çıkan bu aslanlar, yiğitler her yerde bizleri temsil ediyorlar. Kurtdereli güreşlerinde takım yoktu, farklı düşünceler ve siyaset yoktu, alınların teri ile sonuna kadar mücadele ettiler. Güreşçilerimizin yiğitliğini görmek için binlerce insan alana geldi ve çok güzel güreşler izledi. Güreşten anlayan da anlamayan da yapılan bütün çalışmaları, güreşçilere verdiğimiz değeri gördü. Kurtdereli’de yiğitçe güreşler yapılıp kozlar paylaşıldı" dedi.
Başkan Yılmaz, "Siyasi düşüncelerimiz birbirimizden farklı olabilir, yaşam şekillerimiz birbirimize benzer veya farklılıklar gösterebilir ama tarihimiz, kültürümüz, örfümüz, geleneklerimiz ve milli irademiz aynı bu birlikteliği Allah’ın izniyle bozmaya kimsenin gücü yetmeyecek" dedi.
Geçen yılara göre Kurtdere er meydanında ciddi değişikler yapıldığını dile getiren Başkan Yılmaz, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur sayesinde tribünlerin yarısını yenilediklerini ve seneye de diğer tribünlerin yenileneceğini söyledi.
Güreşçilerin duş aldıkları, dinlenme alanlarından tuvaletlerine kadar bir çok revizyon yapıldığını belirten Başkan Yılmaz, bu çalışmalar sayesinde güreşçilerin kafasında sadece güreş olduğunu ve çok güzel güreşler izlediklerini vurguladı.