Bigadiç Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan küçük-büyük baş hayvan kesimi kursuna Bigadiçli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Bigadiç Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi, Kurban Bayramında kesim kazalarının yaşanmaması, kurbanın hijyenik bir şekilde kesilmesi amacıyla kurban kesimi Kursu açtı. Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen ve 40 saatten oluşan kursun 30 saat süreli pratik bilgileri Bigadiç Belediyesi Mezabaha Sorumlusu Veteriner Hekim Ahmet Baykal tarafından verildi. Çalışkan, kurs sürecinde kurbanlık seçiminde nelere dikkat edilmesi gerektiği, kurban edilecek hayvanda dikkat edilmesi gereken hastalıklar, zabt-rapt yöntemleri, küçük ve büyükbaş kurban kesimi, kurban etinin saklanması ve derinin tuzlanması gibi konularda bilgiler verildiğini söyledi. Bigadiç Atatürk İlköğretim Okulu Din kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni tarafından kurban kesiminde yapılacak dualar ve uyulması gereken dini kurallar konularında eğitim verildi.
Kursiyerler, Bigadiç Belediyesi Mezbahanesinde uzman kasaplar tarafından küçükbaş ve büyükbaş hayvan kesimini dikkatle takip ettikten sonra sırayla hayvan kesip, yüzerek parçaladılar.